Φθιώτιδα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο θείος που πυροβόλησε ανιψιό μπροστά στην κόρη του

Ο 75χρονος θείος υποστήριξε ότι δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να βλάψει τον ανιψιό του και ότι πυροβόλησε στον αέρα.

25 Αυγούστου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Με τους περιοριστικούς όρους, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του μια φορά εντός του πρώτου πενθημέρου κάθε μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, αφέθηκε ελεύθερος ο 75χρονος από τον Άγιο Κωνσταντίνο που κατηγορείται ότι την Πέμπτη 19 Αυγούστου, σήκωσε το κυνηγετικό του όπλο και πυροβόλησε κατά του 54χρονου ανιψιού του για περιουσιακές διαφορές.

Στο επεισόδιο, μάλιστα, ήταν παρούσα και η ανήλικη κόρη του 54χρονου, καθώς επέβαινε μαζί με τον πατέρα της στο αυτοκίνητο.

Ο ηλικιωμένος υποστήριξε ενώπιον της Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Λαμίας και ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας, ότι δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να βλάψει τον ανιψιό του και ότι πυροβόλησε στον αέρα.

«Προβάλλαμε όλους τους υπερασπιστικούς μας ισχυρισμούς συνοδευόμενους με τα αποδεικτικά στοιχεία αυτών, ενώ υποβλήθηκε από την πλευρά της υπεράσπισης και αίτημα διενέργειας εξέτασης του όπλου από κατάλληλο πραγματογνώμονα οπλουργό προκειμένου να επιβεβαιωθεί ο εξ αρχής προβληθείς ισχυρισμός μας ότι οι πυροβολισμοί ήταν στον αέρα και όχι προς την πλευρά του μηνυτή», δήλωσε ο συνήγορος του 75χρονου Κώστας Μπαρούτας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024