Γ. Μουλκιώτης: «Η καθαριότητα των σχολείων μείζον θέμα, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του σχολικού έτους»

Παρέμβαση στην Βουλή με την ανοιχτή επιστολή 31 Σωματείων Εργαζομένων στην Καθαριότητα Σχολικών Κτιρίων.

24 Αυγούστου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο βουλευτής Βοιωτίας και τομεάρχης Εργασίας – Κοινωνικών υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης, με άμεση κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας & Θρησκευμάτων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, φέρνει στην  Βουλή την ανοιχτή επιστολή 31 Σωματείων Εργαζομένων στην Καθαριότητα Σχολικών Κτιρίων.

Με την παρέμβασή του, ο βουλευτής προωθεί στους αρμόδιους Υπουργούς τα αιτήματα των εν λόγω σωματείων για άμεση διόρθωση των όρων και των προϋποθέσεων για την έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ στους Δήμους της χώρας για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας σχολικών μονάδων, όπως αποτυπώνονται στο υπ΄αριθμ. 56982/30-7-2021 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την εν λόγω εγκύκλιο επιτρέπεται στους Δήμους, τη νέα σχολική χρονιά, να αυξήσουν το ποσοστό της μερικής απασχόλησης, προσθέτοντας τη «δυνατότητα» της 2ωρης εργασίας, πέρα από την 3ωρη εργασία που ίσχυε μέχρι πέρυσι για το 40% των σχολικών καθαριστριών.

Παράλληλα, ζητείται η ανάκληση της απόφασης, που ελήφθη εν μέσω πανδημίας, για την μείωση του αριθμού των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων, με άμεσο αποτέλεσμα την μείωση του μισθού τους και την περαιτέρω ελαστικοποίηση της εργασίας τους.​

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024