Γ. Πούλου: «Με καθαρίστριες 2ωρης απασχόλησης, ετοιμάζει το άνοιγμα των σχολείων η κυβέρνηση»

«Αδιαφορώντας για τις καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης»

9 Αυγούστου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, κατόπιν πρωτοβουλίας του Γ. Βαρεμένου, η Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Πούλου, ζητά από την Υπουργό Παιδείας να αποσύρει την απόφασή της, σύμφωνα με την οποία δεν προχωρά σε προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας των σχολείων, αλλά επιβάλλει συμβάσεις «πείνας» ακόμη και 2ωρης απασχόλησης.

Αναλυτικά η ερώτηση της κ. Πούλου:

«Τη στιγμή που οι ανάγκες καθαριότητας και υγιεινής στα σχολεία θα είναι αυξημένες από τον Σεπτέμβριο, απέναντι στο 4ο πανδημικό κύμα, η κυβέρνηση δείχνει ξανά το ανάλγητο πρόσωπό της!

Όχι μόνο δεν μεριμνά για τις απαραίτητες προσλήψεις, αλλά αντίθετα το μόνο που κάνει είναι να «ελαστικοποιεί» πλήρως τις σχέσεις εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, μειώνοντας στην πράξη τις θέσεις πλήρους απασχόλησης (6,5 ωρών ημερησίως) και μερικής απασχόλησης (3 ωρών ημερησίως), και δημιουργώντας θέσεις ακόμη και 2ωρης απασχόλησης, με μισθούς πείνας των 180 ευρώ τον μήνα!    

Τα αποτελέσματα της απόφασης αυτής είναι ήδη εμφανή σε όλη την Ελλάδα. Στη Λιβαδειά ο Δήμος αντί να διαφυλάξει το εργασιακό καθεστώς των καθαριστριών πλήρους απασχόλησης, όσων εργάζονται επί πολλά χρόνια στις σχολικές μονάδες, και να προκηρύξει τις υπόλοιπες ώρες μερικής απασχόλησης, προκηρύσσει αποκλειστικά 44 θέσεις 3ωρης απασχόλησης!  

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταδικάζει στην εξαθλίωση και στην εργασιακή «ομηρία» χιλιάδες καθαρίστριες και καθαριστές, ενώ παράλληλα θέτει σε κίνδυνο την υγιεινή των σχολείων μας! Η επικίνδυνη και προκλητική απόφαση της κ. Κεραμέως πρέπει να αποσυρθεί!»    

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

25 Απριλίου 2024