Γιαούρτι : 4 πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σου αν τρως κάθε μέρα

Tο γιαούρτι σε μεγάλη ηλικία και είναι μία από τις καλύτερες αποφάσεις της ζωής

18 Αυγούστου 2021

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Σκέτο με το κουτάλι, με μέλι, με φρέσκα φρούτα ή ξηρούς καρπούς, σε smoothie, μέσα σε γλυκά για να είναι και πιο ελαφριά, αλλά κυρίως πάνω από τα ζεστά φασολάκια. Πολύ σωστά διάβασες. Εκτίμησα το γιαούρτι σε μεγάλη ηλικία και είναι μία από τις καλύτερες αποφάσεις της ζωής μου.

Ο λόγος; Βασικά θα σου δώσω τουλάχιστον 4, για να το τιμάς καθημερινά.

Παίρνεις όλο το ασβέστιο που χρειάζεσαι με το γιαούρτι

Μπορεί να μεγάλωσες και να μην χρειάζεσαι το ασβέστιο που έπαιρνες μικρή από το γάλα, αλλά παραμένει απαραίτητο για τον οργανισμό σου. Αν αποφεύγεις τα γαλακτοκομικά, επειδή έχεις δυσανεξία ή είσαι vegan, είναι και πιθανό να έχεις έλλειψη στο ασβέστιο. Αν μπορείς, φρόντιζε να τρως ένα γιαουρτάκι την ημέρα, ώστε να μην χρειαστεί η λήψη συμπληρώματος.

Έχεις καλύτερη διάθεση

Το μικροβίωμα του εντέρου ενημερώνει τον εγκέφαλο ότι είναι ήρεμο μόνο όταν νιώθει ότι υπάρχει ισορροπία. Όταν έχει αυτό που χρειάζεται, ο οργανισμός δεν νιώθει ότι βρίσκεται υπό απειλή. Έρευνα εξάλλου έδειξε ότι αν τρως γιαούρτι δύο φορές την ημέρα, ενισχύονται οι περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με το συναίσθημα. Ποιο άγχος;

Φάε γιαούρτι και τα οστά σου θα σε ευχαριστούν

Οι γυναίκες ειδικά είναι πιο επιρρεπείς στην απώλεια μάζας στα κόκαλα. Ευτυχώς όμως, ένα φλιτζάνι γιαούρτι κάθε βράδυ αρκεί για να τα προστατεύσεις ενώ παίρνεις ταυτόχρονα ασβέστιο, πρωτεΐνη, κάλιο, φώσφορο και βιταμίνη D. Τρώγε καθημερινά και μείωσε τις πιθανότητες για οστεοπόρωση.

Χάνεις βάρος

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, αν τρως γιαούρτι καθημερινά, αυξάνεις τις πιθανότητες απώλειας βάρους. Η πρωτεΐνη σε χορταίνει και μειώνει τα τσιμπολογήματα μέσα στη μέρα, ενώ υπάρχουν έρευνες που συνδέουν το χαμηλό βάρος και το ποσοστό λίπους με την κατανάλωση γιαουρτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024