Η Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου στο Μετόχι της Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας

Του Δήμου Ερέτριας.

31 Αυγούστου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Σήμερα, Τρίτη 31 Αυγούστου τιμήθηκε η Θεομητορική Εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία επισφράγισε κλείνοντας τον θεομητορικό μήνα Αύγουστο και εορτάσθηκε στο φερώνυμο βυζαντινό παρεκλήσι της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης (Θεοτόκος) αποτελούμενο Μετόχιο της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας του Δήμου Ερέτριας ευρισκόμενο σε δύσβατη τοποθεσία του όρους Σερβουνίου βόρεια της ιεράς μονής του Αγίου Νικολάου με την πανοραμική θέα του ευβοϊκού κόλπου.

Εφέτος όπως κάθε χρόνο τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία την οποία ετέλεσε μετά ευγενούς προσκλήσεως της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Μακαρίας Μοναχής ο Πρωτοπρεσβύτερος Παύλος Κουντούρης εφημέριος της γειτονικής ενορίας Παρθενίου Αλιβερίου με την συμμετοχή του Πρωτοψάλτη της Ιεράς Μονής κ. Χαραλάμπους Καρακατσάνη και των Ιεροψαλτών Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου Παρθενίου κ. Σταύρου Φράγκου και Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημητρίου Πετρογιάννη.

Παρέστη εκ της ιεράς μονής του Αγίου Νικολάου η Μοναχή Νεκταρία και οι πιστοί από την ενορία του Παρθενίου οι οποίοι προσήλθαν βάση των υγειονομικών διατάξεων ώστε να συμμετέχουν στην θεία ευχαριστία και να τιμήσουν την εορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτανεία της εικόνος πέριξ του ιερού ναού και η απόλυσις.

Καθώς επίσης να αναφερθεί ότι ευσεβείς ενορίτες από το Παρθένι με τις εθελοντικές εργασίες τους συνέβαλαν σε συνεργασία με την ιερά μονή στην διαμόρφωση και ανακαίνιση του ιερού παρεκλησίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024