Η SICAP μειοδότησε στα έργα Γ` φάσης του λιμένα Μαντουδίου

Αναθέτουσα Αρχή είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

20 Αυγούστου 2021

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Σε εξέλιξη είναι ο διαγωνισμός για το λιμενικό έργο που αφορά στη Γ` φάση του λιμένα Μαντουδίου στην Εύβοια. Το έργο αφορά στη συνέχιση της κατασκευής του λιμένα Μαντουδίου, σύμφωνα με την εγκεκριμένη τεχνική μελέτη.

Μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία η SICAP μειοδότησε με ποσοστό έκπτωσης 38,90%. Δεύτερη ήρθε η ΕΡΤΕΚΑ με 37,59% και τρίτη η ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ με 34,7%.

Αναθέτουσα Αρχή είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Το κόστος του έργου είναι 10 εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 8,04 εκατ.ευρώ). Η δημοπράτηση της εργολαβίας πραγματοποιήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2020 και στις 10 του ίδιου μήνα έγινε η αποσφράγιση των προσφορών.

Αναλυτικότερα, προβλέπεται η κατασκευή του εναπομείναντος τμήματος του προσήνεμου μόλου, μήκους 220μ., περίπου με το ακρομόλιο προστασίας του, καθώς επίσης και παραλιακού κρηπιδώματος, μήκος 110μ περίπου και τμήματος τού κρηπιδωμένου υπήνεμου μόλου.

Με την παρέμβαση αυτή το λιμάνι θα αναβαθμιστεί και θα μεγαλώσει συμβάλλοντας καθοριστικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, την ανάπτυξη του Τουρισμού και στην αναβάθμιση της ζωής των πολιτών.

Η διάρκεια του έργου καθορίστηκε σε 24 μήνες (2 χρόνια) από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024