Λίγα λόγια με πολλές αλήθειες

Η Ανθρωπόκαινος εποχή σε όλη της την μεγαλοπρέπεια

8 Αυγούστου 2021

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Την ώρα αυτή που η χώρα, αλλά και η Εύβοια, περνούν μια δύσκολη κατάσταση, με ανυπολόγιστες συνέπειες, αλγεινή εντύπωση προκαλεί στους νοήμονες, τα όσα διακινούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμη και σε στρατευμένα μέσα ενημέρωσης. Ο απλός πολίτης “καταπίνει” αμάσητη κάθε σπερμολογία που διοχετεύεται και ξεκινά ένα μακρύ γαϊτανάκι, που αφορά τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Πιστοί στην έρευνα και τεκμηρίωση των όσων γράφουμε στα μέσα ενημέρωσής μας, ως αρχή πληροφορούμε τους αναγνώστες μας ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα σε κάθε αναδασωτέα περιοχή, ισχύει το ίδιο καθεστώς που ίσχυε και πριν από την καταστροφή. Άρα τα όσα γράφονται ατεκμηρίωτα, αν δεν είναι κατευθυνόμενα, είναι τουλάχιστον ανεύθυνα. Επίσης για την αδειοδότηση εγκατάστασης ΑΠΕ αρμόδια να γνωμοδοτήσει είναι η Επιτροπή Δασολογίου.

Αυτά τα λίγα για να ξέρουν όσοι σκέφτονται λογικά και δεν υποκύπτουν στις ψεκασμένες θεωρίες του κάθε άσχετου, απληροφόρητου και δόλιου διακινητή επικίνδυνων θεωριών. Εκτός κι αν μας πουν ότι ζούμε σε μια χώρα όπως το Αφγανιστάν ή η Βενεζουέλα, το Μεξικό κ.ά. όπου δρουν ανεξέλεγκτα οι συμμορίες.

Υ.Γ.: Η Ανθρωπόκαινος εποχή σε όλη της την μεγαλοπρέπεια. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά σε όλες τις διαστάσεις του κοινωνικού μας βίου. Όσοι έρχονται με μεγάλα λόγια φεύγουν στο τέλος μουγκοί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2023
28 Μαρτίου 2023