Σε κατάσταση συναγερμού η Π.Ε. Βοιωτίας

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

6 Αυγούστου 2021

του/της Newsroom

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας , για τις 07,08,09/08/2021 , προβλέπεται, για την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, με κατηγορία κινδύνου 5 (κατάσταση συναγερμού).

Για τον ανωτέρω λόγο, τίθεται σε εφαρμογή το 3ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας για την Π.Ε Βοιωτίας και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης και μικτές περιπολίες .

Ταυτόχρονα, τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων , σε περίπτωση εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών , δυνάμει του οποίου , μεταξύ άλλων, προβλέπεται η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση και ευπαθείς περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με το τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Βοιωτίας, έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι Δήμοι, ώστε να ευρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για την λήψη μέτρων, αρμοδιότητάς τους.

Απευθύνεται έκκληση προς όλους τους συμπολίτες και όλες τις συμπολίτισσες:

1. Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα ισχύσει μέχρι τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου, απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση, λόγω αυξημένου κινδύνου εμφάνισης νέων πυρκαγιών.
2. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει έναρξη πυρκαγιάς όπως:
2.1 Η εκτέλεση «θερμών εργασιών» σε υπαίθριους χώρους.
2.2 Η καύση σιτοκαλαμιάς και άλλων γεωργικών υπολειμμάτων.
2.3 Το κάπνισμα κυψελών μελισσών.
2.4 Η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων – σπίρτων κ.α.
3. Να πληροφορούνται για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών από την ιστοσελίδα www.fireservice.gr .
από τον επίσημο λογαριασμό του Πυροσβεστικού σώματος στο facebook και στο twitter.
4. Σε περίπτωση, που αντιληφθούν πυρκαγιά να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό αριθμό 112.

Επιπλέον, περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από κινδύνους δασικών πυρκαγιών, παρατίθενται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας , στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.civilprotection.gr .

Τέλος , σε περίπτωση πυρκαγιάς και εν προκειμένω, για την δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024