Τάσος Γαϊτάνης: «Αύξηση 81% των διασωληνωμένων μέσα στον Αύγουστο»

Σημεία συνέντευξης του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσου Γαϊτάνη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

24 Αυγούστου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Για το ζήτημα του εμβολιασμού καθώς και για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα από την κυβέρνηση για την προστασία των πολιτών έναντι του COVID-19, μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Τάσος Γαϊτάνης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Αναφορικά με το ζήτημα του εμβολιασμού ο κ. Γαϊτάνης τόνισε ότι κανένας πολίτης δεν είναι ανενημέρωτος και σημείωσε πως ο εμβολιασμός είναι θέμα πρωτίστως επιστημονικό και όχι πολιτικό. «Εμβολιαζόμαστε γιατί αυτό προστάζουν οι επιστήμονες, γιατί είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε για να αναχαιτίσουμε τον ιό», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ειδικότερα εξήγησε ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική, με αποτέλεσμα όσοι δεν εμβολιαστούν να έχουν πρόβλημα τους επόμενους μήνες. Επισήμανε δε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι από τις αρχές Αυγούστου μέχρι σήμερα, ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας έχει αυξηθεί κατά 81%, ενώ έχει αυξηθεί και η διάδοση της νόσου στις ηλικίες μέχρι 17 ετών.

Σε σχέση με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα, ο κ. Γαϊτάνης υπογράμμισε ότι έχουν διττό στόχο. Αφενός να προφυλάξουν την υγεία των συμπολιτών μας, ακόμα και αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί και αφετέρου να δείξουν ότι αν θέλει κανείς να επανέλθει στην κανονικότητα πρέπει να ακολουθήσει συγκεκριμένο δρόμο. Κατέληξε λέγοντας ότι οι συμπολίτες μας που έχουν τους προβληματισμούς τους, θα πρέπει να μιλήσουν με το γιατρό τους και να εμπιστευτούν την επιστήμη και τα επιστημονικά δεδομένα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024