Βόλος: Δέκα ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι γηροκομείου βγήκαν σε επ’ αόριστον αναστολή

Στάση εργασίας οι υγειονομικοί στον Βόλο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

16 Αυγούστου 2021

του/της Newsroom

Από σήμερα όσοι εργαζόμενοι σε μονάδες υγείας δεν είναι εμβολιασμένουν βγαίνουν σε αναστολή 

Σε επ’ αόριστον αναστολή εργασίας τέθηκα δέκα ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο Γηροκομείο του Βόλου, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία κατάθεσης των βιογραφικών από την περασμένη Παρασκευή στο πλαίσιο προκήρυξης των θέσεων από το Ίδρυμα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων που δεν εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού θα τίθενται σε αναστολή.

Η διοίκηση του ιδρύματος είχε κάνει γνωστή τη θέση της ότι θα προχωρούσε στην πλήρωση των θέσεων, όσων εργαζομένων αρνούνταν τον εμβολιασμό, οπότε σήμερα και για να αντιμετωπίσει την κατεπείγουσα κατάσταση λαμβάνοντας υπόψιν την συνολική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και δυνάμει του ν. 4820/2021 (περί υποχρεωτικότητας εμβολιασμού) και της με αριθμ. πρωτ. 59589/11555/10-8-2021 εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (ΑΔΑ: 6ΛΨΙ46ΜΤΛΚ-ΜΞΧ), προκηρύσσει την πλήρωση των θέσεων νοσηλευτών , γενικών καθηκόντων και μαγείρων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με έδρα τον Βόλο.

Στο μεταξύ σήμερα έχουν στάση εργασίας οι υγειονομικοί στον Βόλο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στις 12.30 έξω από το Νοσοκομείο του Βόλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 Οκτωβρίου 2023
30 Σεπτεμβρίου 2023