Χειροτονία πρεσβυτέρου από τον Θηβών Γεώργιο

Tου Ιεροδιακόνου της Μονής π. Κυπριανού Θεοχάρη.

26 Αυγούστου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Στη Θεία Λειτουργία για τη μνήμη των Αγίων Αυταδέλφων Φλώρου και Λαύρου την Κυριακή 22 Αυγούστου, στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καμπιών, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο οποίος και τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ιεροδιακόνου της Μονής π. Κυπριανού Θεοχάρη.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του προς τον π. Κυπριανό αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, όπου ο Ιησούς περιπατεί επάνω στη θάλασσα, τονίζοντας ότι πρέπει να έχει πίστη στο Θεό και στις δυσκολίες της ζωής να μην ολιγοπιστεί, όπως ο Πέτρος στην ευαγγελική περικοπή, αλλά να έχει εμπιστοσύνη και να καταφεύγει με την προσευχή στον Θεό που είναι η πηγή της ζωής.

Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος με ιδιαίτερη συγκίνηση χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Λουκά Γούλα, Φοιτητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, υιό του αειμνήστου ιερέως Γεωργίου Γούλα και της Πρεσβυτέρας Ευδοκίας, από το χωριό Άγιος Γεώργιος Λεβαδείας.

Ο Σεβασμιώτατος με συγκίνηση αναφέρθηκε στον μακαριστό ιερέα Γεώργιο, ο οποίος υπήρξε πνευματικό του ανάστημα, λέγοντας ότι θα χαίρεται από εκεί ψηλά που βρίσκεται για τον υιό του Λουκά, στον οποίο ευχήθηκε να αγαπά και να ευλαβείται την Αγία Εκκλησία και με σύνεση να διακονεί στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024