6η Προσκυνηματική Διαδρομή προς τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο

Μικρή αλλαγή στην πορεία για εφέτος. Θα κινηθούμε στην Ανατολική διαδρομή με συνολικό μήκος 15 περίπου χιλιόμετρα

18 Σεπτεμβρίου 2021

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με τη συμμετοχή του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας, διοργανώνει την «6η Προσκυνηματική Διαδρομή» προς τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο», την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Μικρή αλλαγή στην πορεία για εφέτος. Θα κινηθούμε στην Ανατολική διαδρομή με συνολικό μήκος 15 περίπου χιλιόμετρα, μια στάση στην Αγία Τρίτη στα 4 περίπου χιλιόμετρα και επόμενη στον Άγιο Ευστράτιο στα 10 περίπου χιλιόμετρα.

Η διαδρομή δεν έχει μεγάλη υψομετρική διαφορά και ο καιρός δείχνει ζεστός.

Σήμανση, καθορισμός διαδρομής από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Χαλκίδας. Συνεργασία πολλών φορέων για την υλοποίηση και την ασφαλή πορεία των πεζοπόρων.

Οι ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες της φετινής χρονιάς μας οδήγησαν στη μετάθεση χρονικά της διοργάνωσης της προσκυνηματικής διαδρομής, στην περίοδο εορτασμού της δεύτερης κατά το έτος Πανήγυρης του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου.

Ακόμα περισσότερο όμως, η δύσκολη αυτή χρονιά με τη μεγάλη δοκιμασία της Βόρειας Εύβοιας μετά το καταστροφικό πέρασμα της πυρκαγιάς, μας δίνει τον σημαντικότερο λόγο και σκοπό για να περπατήσουμε όλοι να γνωρίσουμε από κοντά τα δάση που δεν έφτασε η φωτιά αλλά κινδυνεύουν από τις επόμενες φωτιές είτε από τη βιομηχανοποίηση των δασών ακόμη και από φυσικές αιτίες, όπως το έλκος των Πλατανιών κλπ

Το πρόγραμμα της 6ης Προσκυνηματικής Διαδρομής έχει ως εξής:

07:00 – Αναχώρηση από τα τρία σημεία συνάντησης,

  • Διοικητήριο Π.Ε. Εύβοιας, Χαλκίδα (Λεωφόρος Χαϊνά 93, με σημείο συνάντησης τον υπαίθριο χώρο στάθμευσης έναντι του Διοικητηρίου)
  • Γήπεδο Νέας Αρτάκης
  • Δημαρχείο Ψαχνών

08:00 – Άφιξη στον Νέο Παγώντα, Εκκίνηση πεζοπορίας

12:00 μέχρι λήξης της πεζοπορίας: Επιστροφή από το Προκόπι

Κατά τη διεξαγωγή της διοργάνωσης θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα κατά της διασποράς του COVID 19, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Για την ασφαλή και άνετη πεζοπορία συνίσταται στους συμμετέχοντες να προσέλθουν ξεκούραστοι, σε καλή φυσική κατάσταση και να φορούν κατάλληλα υποδήματα και ρουχισμό. Επίσης, κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σημεία προαιρετικής ανάπαυλας και διανομής νερού, χυμών και δυναμωτικών τροφών.

Σημαντική θα είναι η παρουσία και στήριξη από τους Δήμους Διρφύων-Μεσσαπίων και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, όπως επίσης και από Εθελοντικές Οργανώσεις και Συλλόγους του Νομού μας, οι οποίοι θα συνδράμουν στην ασφάλεια και εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024