Αυτογκόλ των παραγωγών ακτινιδίων

Tα ακτινίδια, είναι φρούτο που αποτελεί το success story των ελληνικών εξαγωγών και ως εκ τούτου κερδίζει… στρέμματα τα τελευταία χρόνια

4 Σεπτεμβρίου 2021

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Την ώρα που τα ελληνικά τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα σκοράρουν συνεχώς στις διεθνείς αγορές, όπου η ζήτησή τους αυξάνεται σε διψήφιο ποσοστό, πληθαίνουν και τα αυτογκόλ από επιχειρήσεις που σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία χωρίς, όμως, να τηρούν τις προϋποθέσεις κι αδιαφορώντας για τις συνέπειες στο σύνολο της ελληνικής παραγωγής. Μετά τη φέτα, κάτι ανάλογο συμβαίνει στα ακτινίδια, φρούτο που αποτελεί το success story των ελληνικών εξαγωγών και ως εκ τούτου κερδίζει… στρέμματα τα τελευταία χρόνια.

Το τι συμβαίνει το αποτυπώνει ο ειδικός σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών, Γιώργος Πολυχρονάκης που ζητεί αυστηρούς ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες: «Ορισμένοι «έμποροι» συγκόμισαν και διακίνησαν-εξήγαγαν ακτινίδια που αυτή την περίοδο δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ωριμότητας ή εμπορικής ποιότητας, κατά παράβαση της υφιστάμενης ΚΥΑ  Αυτή η πρόωρη συγκομιδή είναι μια πράξη ανευθυνότητας, μια πραγματική απερισκεψία, η οποία μπορεί να καταστρέψει την αρχή της εμπορικής περιόδου αποθαρρύνοντας τους πελάτες μας για επαναλαμβανόμενες αγορές με ότι θα σημάνει αυτό για την ελληνική οικονομία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Σεπτεμβρίου 2025