Ασφαλή τα σχολικά συγκροτήματα στον Δήμο Θηβαίων

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα προσεισμικού ελέγχου στα σχολεία

30 Σεπτεμβρίου 2021

του/της Newsroom

Η ενημέρωση για την πρόοδο στη διαδικασία προσεισμικού ελέγχου των σχολικών μονάδων του Δήμου Θηβαίων και η στατικότητα των κτηρίων ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο, παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων, Γιώργου Αναστασίου.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Θηβαίων προέβη σε έλεγχο α’ βαθμού των σχολικών κτηρίων κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Αναστασίου και στον απόηχο της σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στην περιοχή. Η διαδικασία πρωτοβάθμιου ελέγχου δομικής τρωτότητας σε σχολεία και δημόσια κτήρια βαίνει προς ολοκλήρωση.

Η ενημέρωση έγινε από τους δύο μηχανικούς του κλιμακίου που έχει αναλάβει τον πρωτοβάθμιο έλεγχο όλων των σχολικών μονάδων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, Θανάσης Λυκόπουλος, o γενικός γραμματέας του Δήμου, Παναγιώτης Βασιλείου, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ενώ από πλευράς δημοτικής αρχής παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ανδρέας Χατζησταμάτης και ο δημοτικός σύμβουλος και πολιτικός μηχανικός, Ευάγγελος Κυπριωτάκης.

Σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση, από τους πρωτοβάθμιους προσεισμικούς ελέγχους δομικής τρωτότητας διαπιστώνεται ότι τα κτήρια στις σχολικές μονάδες του Δήμου δεν έχουν υποστεί ζημιές από την πρόσφατη δραστηριότητα σεισμικών δονήσεων μικρής έντασης, είναι σε καλή κατάσταση και κρίνονται ασφαλή. Στα σχολικά συγκροτήματα που εντοπίσθηκαν μικροπροβλήματα, ο Δήμος ξεκίνησε ήδη τη διαδικασία δευτεροβάθμιων ελέγχων.

«Η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών αποτελεί βασική προτεραιότητα, γι’ αυτό και σπεύσαμε να ελέγξουμε την καταλληλότητα των σχολικών συγκροτημάτων. Τα αποτελέσματα του πρωτοβάθμιου ελέγχου είναι καθησυχαστικά», τόνισε ο κ. Αναστασίου, ενώ επανέλαβε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους σεισμολόγους του ΟΑΣΠ και του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, παρακολουθώντας στενά τη σεισμική δραστηριότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024