Ευθ. Λέκκας: Άμεση επικαιροποίηση του αντισεισμικού σχεδιασμού στη Θήβα

Ο ΟΑΣΠ ήδη έχει σπεύσει στη Βοιωτία για εκπαίδευση των μαθητών στους σεισμούς

30 Σεπτεμβρίου 2021

του/της Newsroom

Σε έκτακτη επικαιροποίηση του αντισεισμικού σχεδιασμού ειδικά για την περιοχή της Θήβας, που παρουσιάζει πολύμηνη σεισμική δραστηριότητα, κάλεσε με δηλώσεις του την Πέμπτη ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Παράλληλα ζήτησε από τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα ώστε να προληφθούν τυχόν αδυναμίες που εμφανίστηκαν στον σεισμό στο Αρκαλοχώρι Κρήτης αυτή την εβδομάδα.

«Πρέπει να επικαιροποιήσουμε τα σχέδια μας στην περιοχή της Θήβας, όπου παραμένει η σεισμικότητα εδώ και περίπου τέσσερις μήνες, με βάση και τις ανάγκες που προέκυψαν στην Κρήτη», δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Στην Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, η οποία συνεδρίασε χθες το βράδυ, επισημάναμε την αναγκαιότητα οι δήμοι της περιοχής να έχουν επικαιροποιημένα όλα όσα προβλέπονται από τα σχέδια. Επίσης, να είναι προετοιμασμένοι όλοι οι εμπλεκόμενοι κρατικοί φορείς για να μην αντιμετωπίσουμε όσα αντιμετωπίσαμε στον πρόσφατο σεισμό της Κρήτης», τόνισε ο κ. Λέκκας.

Ήδη, όπως πρόσθεσε, την περασμένη Παρασκευή ο ΟΑΣΠ και ο ίδιος έκαναν εκπαίδευση για τους σεισμούς σε όλα τα σχολεία της Θήβας.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ σχολίασε μάλιστα ιδιαιτέρως το αμείωτο της έντασης της σεισμικής δραστηριότητας στη Θήβα.

Πηγή: ΑΠΕ, ΣΚΑΪ 100,3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024