Γ. Πούλου: Να προχωρήσουν άμεσα οι πληρωμές του Προγράμματος «ESTIA 2021»

Σε εργαζόμενους, προμηθευτές και ιδιοκτήτες

2 Σεπτεμβρίου 2021

του/της Newsroom

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, με θέμα την ενημέρωση από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου σχετικά με τις Συμφωνίες – Πλαίσιο για τα γεύματα των αιτούντων άσυλο στις δομές φιλοξενίας, έθεσε ξανά στον κ. Μηταράκη η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Πούλου, το ζήτημα των συνεχών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που παρατηρούνται στο Πρόγραμμα «ESTIA 2021» και ζήτησε την άμεση επίλυσή τους.

Επεσήμανε ότι από τότε που η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες παραχώρησε τη θέση της, ως υπεύθυνη Αρχή για το Πρόγραμμα, στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, οι 13 Δήμοι που συμμετέχουν είναι συνεχώς έκθετοι απέναντι στις τοπικές κοινωνίες, γιατί, ακριβώς, η χρηματοδότηση του Προγράμματος γίνεται με πολλές διακοπές και μεγάλες καθυστερήσεις.

Ανέφερε, επιπλέον, ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει υποβάλει σχετικές Ερωτήσεις στη Βουλή, τον Νοέμβριο του 2020, τον Φεβρουάριο του 2021 και πιο πρόσφατα τον Ιούλιο του 2021, χωρίς, όμως, να λάβει σαφείς απαντήσεις από τον Υπουργό και, κυρίως, χωρίς να λύνονται τα προβλήματα.

Τέλος, τόνισε ότι και τώρα διανύουμε μια περίοδο, κατά την οποία εργαζόμενοι, προμηθευτές και ιδιοκτήτες είναι επί δύο μήνες απλήρωτοι.

Από την πλευρά του, ο κ. Μηταράκης παραδέχτηκε τις καθυστερήσεις αυτές και δεσμεύτηκε ότι οι πληρωμές θα προσχωρήσουν άμεσα, αφού έχουν υπογραφεί τα σχετικά έγγραφα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα παρακολουθεί από κοντά τις διαδικασίες και, εφόσον χρειαστεί, θα παρέμβει ξανά, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Προγράμματος «ESTIA 2021», όπως διαβεβαιώνει η κα Πούλου σε ανακοίνωσή της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024