Κρήτη: Ανεμβολίαστη φυσικοθεραπεύτρια σε αναστολή «ταμπουρώθηκε» σε δημοτικό ιατρείο (βίντεο)

Για πέντε ώρες η ανεμβολίαστη υπάλληλος παρέμενε κλειδωμένη σε ιατρείο με το σύζυγό της και αρνείτο να αποχωρήσει

24 Σεπτεμβρίου 2021

του/της Newsroom

Στο αυτόφωρο οδηγείται την Παρασκευή η φυσικοθεραπεύτρια του δήμου Μινώα Πεδιάδος Ηρακλείου και ο σύζυγός της που κλείστηκαν για ώρες στο φυσικοθεραπευτήριο του ΚΑΠΗ αρνούμενοι να παραδώσουν τα κλειδιά του χώρου μετά από μήνυση που κατέθεσε η δημοτική αρχή. Η 51χρονη θα έπρεπε να έχει τεθεί σε αναστολή καθώς αρνιόταν να εμβολιαστεί και να υποβληθεί σε rapid test, αντ’αυτού όμως εργαζόταν κανονικά.

Η 51χρονη κατηγορείται για παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, για υπεξαίρεση (καθώς αρνείτο να παραδώσει τα κλειδιά) και φθορά ξένης περιουσίας. Μάλιστα στην ίδια και τον σύζυγό της επιβλήθηκαν και πρόστιμα για μη χρήση μάσκας.

Για πέντε ώρες παρέμενε κλειδωμένη στο ιατρείο

Yπενθυμίζεται ότι ένταση επικράτησε την Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη στο δήμο Μινώα Πεδιάδος καθώς μετά τη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος ανεμβολίαστης φυσικοθεραπεύτριας, η ίδια κλείστηκε στο γραφείο και αρνήθηκε να παραδώσει τα κλειδιά στο δήμο και να αποχωρήσει. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί για να παραλάβουν τα κλειδιά ενώ επειδή έχει παρέλθει το αυτόφωρο δεν θα γίνει σύλληψη.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Μινώα Πεδιάδος Γιάννη Δρακάκη «η φυσικοθεραπεύτρια κλείστηκε από τις 9 το πρωί στο γραφείο και έχει επιθετική συμπεριφορά αρνούμενη να παραδώσει τα κλειδιά του χώρου. Εμείς ακολουθήσαμε τις νόμιμες διαδικασίες. Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου η φυσικοθεραπεύτρια – που εντάσσεται στο υγειονομικό προσωπικό- πρέπει να κάνει rapid test και να εμβολιαστεί. Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου θα έπρεπε να είναι εμβολιασμένη. Η ίδια ωστόσο αρνήθηκε να κάνει το εμβόλιο αλλά και να υποβληθεί σε rapid test. Έτσι της ζήτησα να μας παραδώσει κλειδιά του γραφείου. Τοποθετήσαμε ακόμη και νέα κλειδαριά αλλά την παραβίασε».

Τελικά μετά από πέντε περίπου ώρες με την παρέμβαση της αστυνομίας η 51χρονη και ο σύζυγός της συνελήθφησαν και το δόθηκε τέλος στην ένταση.

Πηγή: neakriti.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024