Θέμης Χειμάρας: «Να προβλεφθεί αυξημένη μοριοδότηση στους αγρότες που επλήγησαν από τον ΙΑΝΟ»

Στις Προσκλήσεις για Νέους Αγρότες και Σχέδια Βελτίωσης

24 Σεπτεμβρίου 2021

του/της Newsroom

Με ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, ο Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας, Θέμης Χειμάρας, ζητά αυξημένη μοριοδότηση των αγροτών που επλήγησαν από τον ΙΑΝΟ, στις προσκλήσεις που αναμένονται το προσεχές διάστημα λόγω της επικείμενης 9ης τροποποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, στην ερώτηση, την οποία συνυπογράφει με τον Βουλευτή ΝΔ Καρδίτσας, Γιώργο Κωτσό, γίνεται αναφορά στις προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή προτάσεων που αναμένονται για τους Νέους Αγρότες στο Μέτρο 6 και για τα Σχέδια Βελτίωσης στο Μέτρο 4.

Στις δράσεις αυτές, άλλωστε, εξετάζεται ήδη η πρόβλεψη για επιπλέον μοριοδότηση προς τους υποψηφίους πυρόπληκτων περιοχών.

Ο Βουλευτής έχει πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Στύλιο, ο οποίος είναι αρμόδιος για τη διαχείριση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι στις Π.Ε. Φθιώτιδας και Καρδίτσας, ο μεσογειακός τυφώνας ΙΑΝΟΣ προκάλεσε τεράστιες ζημιές τον Σεπτέμβριο 2020, με αποτέλεσμα να συρρικνωθεί σημαντικά το εισόδημα των αγροτών στις περιοχές αυτές.

Σε δήλωσή του ο Θέμης Χειμάρας αναφέρει: «Να μοριοδοτηθούν επιπλέον οι αγρότες που δέχτηκαν τις συνέπειες του ΙΑΝΟΥ σε Φθιώτιδα και Καρδίτσα στις επικείμενες προσκλήσεις για Νέους Αγρότες και Σχέδια Βελτίωσης.

Με τον συνάδελφο Βουλευτή Καρδίτσας Γιώργο Κωτσό, σε ερώτησή μας προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητάμε την επιπρόσθετη στήριξη των παραγωγών σε Φθιώτιδα και Καρδίτσα, οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται και τα χωράφια τους να καλύπτονται από τόνους νερό, τον περσινό Σεπτέμβρη.

Σε συναντήσεις το προηγούμενο διάστημα, έχω ήδη καταθέσει την πρόταση στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αρμόδιο για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γιώργο Στύλιο, ο οποίος έχει δείξει θετική ανταπόκριση ως προς την περαιτέρω επεξεργασία της.

Οι δράσεις που αναμένονται μέσα από τη μεταβατική περίοδο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 14-21, μπορούν, σε συνδυασμό με την κρατική αρωγή που ήδη καταβάλλεται, να βοηθήσουν τους αγρότες μας να σταθούν ξανά στα πόδια τους και να αποσβέσουν το οικονομικό πλήγμα του ΙΑΝΟΥ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024