2ος Ορεινός Αγώνας Τρεξίματος «Λίμνη Νευρόπολη 2021»

Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα έχει οριστεί το κέντρο του Παλαιοχωρίου

26 Οκτωβρίου 2021

του/της Newsroom

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Παλαιοχωριτών Δωριέων και η Κοινότητα του Παλαιοχωρίου Δωριέων, σε συνεργασία με τον Α.Σ. ΔΙΟΝΥΣΟΣ  Αμφίκλειας, διοργανώνουν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας, τον 2ο Ορεινό Αγώνα Τρεξίματος «Λίμνη Νευρόπολη 2021», που θα πραγματοποιηθεί στο όρος Καλλίδρομο, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021.

Στον αγώνα συμμετέχει και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μπράλου.

Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα έχει οριστεί το κέντρο του Παλαιοχωρίου και όπως ενημερώνει η οργανωτική επιτροπή, οι συμμετοχές ξεπερνούν κάθε προσδοκία, εφόσον ξεπέρασαν τον αριθμό των 300 αθλητών και αθλητριών, που θα συμμετάσχουν στον αγώνα.

Αναλυτικά:

Ημερομηνία: Κυριακή 31 Οκτωβρίου  2021

Τόπος διεξαγωγής:  Παλαιοχώρι Δωριέων του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας

Εκκίνηση-Τερματισμός: Πλατεία Παλαιοχωρίου

Ώρα εκκίνησης: Ημιμαραθώνιος : 9:30 πμ
10 Χιλιόμετρα : 10:00 πμ

Ώρα προσέλευσης: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της εκκίνησης το αργότερο 30 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα που θα αγωνιστούν.

Μέγιστη διάρκεια αγώνα: Ημιμαραθώνιος: 4 ώρες  10 χλμ : 2 ώρες

Όριο συμμετοχών : 150 δρομείς σε κάθε αγώνα

Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων κρίθηκε απαραίτητο να υπάρχει όριο στον αριθμό των συμμετεχόντων, γι’ αυτό φροντίστε να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα. Ενδέχεται οι εγγραφές να κλείσουν νωρίτερα εφόσον συμπληρωθεί ο αριθμός.

Παραλαβή υλικού και αριθμού συμμετοχής:
Η παράδοση των πακέτων συμμετοχής θα γίνει το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στην πλατεία του χωριού από τις 11:00 έως 18:00 και από τη γραμματεία μια ώρα πριν την έναρξη του Ημιμαραθωνίου.

Δικαίωμα συμμετοχής:  Βάση των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για τη συμμετοχή στους αγώνες οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ένα από τα παρακάτω:

  1. Πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του COVID-19.
  2. ή Τεστ PCR τελευταίων 48 ωρών.
  3. ή Rapid test τελευταίων 48 ωρών.
  4. ή Πιστοποιητικό νόσησης.

Διευκρινίζουμε εδώ ότι η χρήση αποτελέσματος αρνητικού Self Test δεν είναι αποδεκτή. Οι παραπάνω προϋποθέσεις συμμετοχής στους αγώνες ισχύουν και για τους εθελοντές της διοργάνωσης σε όλα τα επίπεδα (Σταθμοί, Γραμματεία, υποδοχή, κλπ).

Στον Ημιμαραθώνιο των 21χλμ μπορούν να συμμετέχουν μόνο όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Στα 10 χιλιόμετρα δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους. Αθλητές κάτω των 18 χρονών θα πρέπει να έχουν την έγγραφη  συγκατάθεση των γονέων τους. ​

Σκοπός είναι η προώθηση του αθλητισμού, η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και η προστασία του περιβάλλοντος του βουνού μας, ως πηγή ζωής και χαράς για όλους.

Οι αγώνες θα γίνουν σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο που ορίζουν οι αρμόδιοι φορείς σχετικά με τον Covid-19.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

17 Μαΐου 2024