Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας: Ένταξη του Παρνασσού στο Παγκόσμιο Δίκτυο των Γεωπάρκων της UNESCO

Τεράστιες οι δυνατότητες της παραπαρνάσσιας περιοχής

25 Οκτωβρίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, στην έδρα του στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αμφίκλειας.

Το θέμα της συζήτησης αφορούσε κατά κύριο λόγο τις δυνατότητες ένταξης του ορεινού όγκου του Παρνασσού στο Παγκόσμιο Δίκτυο των Γεωπάρκων της UNESCO. Αρχικά, παρουσιάστηκε το παγκόσμιο γεωπάρκο UNESCO Χελμού – Βουραϊκού και τα πολλαπλά οφέλη του στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνέχεια έγινε εκτενής παρουσίαση της ευρύτερης παραπαρνάσσιας περιοχής, των δυνατοτήτων του χαρακτηρισμού του ορεινού όγκου του Παρνασσού ως Γεωπάρκο, ενώ αναλύθηκαν τα χαρακτηριστικά του που τον καθιστούν κατάλληλο για ένταξη.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας: “Η χρονική στιγμή επαναφοράς της συγκεκριμένης ιδέας είναι η πλέον κατάλληλη, ώστε να πάρει σάρκα και οστά μέσω της συνεργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, των Παραπαρνάσσιων Δήμων και του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, αφού η υλοποίησή της μόνο θετικά αποτελέσματα πρόκειται να αποφέρει σε όλους μας!”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024