Ειδικό πλωτό μηχάνημα στον Λήλαντα για καθαρισμό και εκβάθυνση

Ξεκίνησε ο καθαρισμός και η εκβάθυνση του δέλτα στον ποταμό Λήλαντα με ειδικό πλωτό μηχάνημα.

25 Οκτωβρίου 2021

του/της Newsroom

Στο σημείο βρέθηκαν το πρωί ο Περιφερειάρχης Στερεάς, Φάνης Σπανός, η δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα, μαζί με τους συνεργάτες τους και η ανάδοχος εταιρεία. Επίσης έγινε αυτοψία στα σημεία όπου εκτελούνται έργα κατά μήκος του ποταμού. Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη με τους τοπικούς προέδρους των γύρω χωριών και εκπροσώπους άλλων φορέων για την πλήρη ενημέρωση των αντιπλημμυρικών και την κατάθεση των αιτημάτων τους.

Τα τρία έργα της σημερινής αυτοψίας είναι:

  1. «Καθαρισμός, άρση προσχώσεων και αποκατάσταση βλαβών τεχνικών έργων ποταμού Λήλαντα και παραποτάμων αυτού ανάντι της γέφυρας Φύλλων», αρχικού προϋπολογισμού 6.200.000€. Η περιοχή παρεμβάσεων καθαρισμού, άρσης προσχώσεων και αποκατάστασης βλαβών των τεχνικών έργων του ποταμού Λήλαντα και των παραποτάμων αυτού, στο πλαίσιο αυτής της εργολαβίας, εκτείνεται σε ένα μήκος περίπου 14 χλμ., από την γέφυρα των Φύλλων και προς τα ανάντι του ποταμού προς τις πηγές του.
  2. «Καθαρισμός, άρση προσχώσεων και αποκατάσταση βλαβών τεχνικών έργων ποταμού Λήλαντα από τη θέση γέφυρας Φύλλων μέχρι τις εκβολές αυτού», αρχικού προϋπολογισμού 7.440.000€. Η περιοχή παρεμβάσεων καθαρισμού, άρσης προσχώσεων και αποκατάστασης βλαβών των τεχνικών έργων του ποταμού Λήλαντα, στο πλαίσιο αυτής της εργολαβίας, εκτείνεται σε ένα μήκος περίπου 5 χλμ. από την γέφυρα του οικισμού Φύλλα έως τις εκβολές του ποταμού. 3. «Αποκατάσταση βλαβών στην επαρχιακή οδό (Τμήμα Αφράτι- Πισσώνας και σύνδεση με την Ε.Ο.44)», αρχικού προϋπολογισμού 5.000.000€. Αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση των βλαβών και φθορών που διαπιστώθηκαν επί της επαρχιακής οδού Αφράτι – Πισσώνας, που συνδέει το Βασιλικό με τους οικισμούς Αφράτι και Φύλλα έως τον οικισμό Πισσώνα, και διασχίζει το Ληλάντιο πεδίο, σχεδόν εξ’ ολοκλήρου παράλληλα με τον Λήλα ποταμό, μήκους 13χλμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024