Ειδήσεις από τη Βόρεια Εύβοια

Η Περιφέρεια βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τη Βόρεια Εύβοια

30 Οκτωβρίου 2021

του/της Newsroom

  • Μπράβο στην Περιφέρεια Στερεάς! Μετά τα όσα ακούστηκαν από τους Ελεύθερους Επαγγελματίες Ιστιαίας, για έλλειψη στοχευμένης διάθεσης της βοήθειας από κάθε γωνιά της χώρας και για γόνιμες σκέψεις, που πρέπει να τις σεβαστεί, η Περιφέρεια βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τη Βόρεια Εύβοια. Δημοτικές Αρχές, με Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων εντοπίζουν, όπως οι εθελοντικοί σύνδεσμοι βέβαια, ελλείψεις και δυσκολίες, προκειμένου το ισχυρό μήνυμα της αλληλεγγύης να πιάσει τόπο. Έτσι η διανομή της όποιας βοήθειας, των αγαθών και των ειδών πρώτης ανάγκης, έχει πλέον ορθολογικό χαρακτήρα, ενώ και ι πυρόπληκτοι δεν αισθάνονται να θίγεται η αξιοπρέπεια τους.
  • Ακούγοντας οι πυρόπληκτοι των 2 καμένων Δήμων της Βόρειας Εύβοιας, ότι χιλιάδες ιδιοκτήτες σε Φθιώτιδα, Ευρυτανία και Φωκίδα ψάχνουν τα χωράφια τους, εγκλωβισμένα ανάμεσα στις συμπληγάδες δασικών χαρτών και κτηματολογίου, έχουν τις ενστάσεις τους και μάλιστα μέσα από τα όσα έχουν τραβήξει. “Τώρα που το κράτος μπορεί να διαφυλάξει όσες δασικές εκτάσεις του ανήκουν, αποδεδειγμένα, διεκδικεί και άλλες περιοχές μέσα από λάθη των υπηρεσιών του βέβαια”, τονίζουν. “Ας κοιτάξει να κρατήσει το ποσοστό, που καταγράφεται για τα δάση του και το οποίο διαρκώς ελαττώνεται από πυρκαγιές κι άλλους κινδύνους κι όσο για τις υπόλοιπες περιοχές, δεν είναι το ωραιότερο να τρέχουν και να μην φτάνουν επιστήμονες και ιδιοκτήτες”, καταλήγουν.
  • “Η επόμενη ημέρα μετά τις πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια”, σε ημερίδα από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας. Οι εργασίες της θα πραγματοποιηθούν στις 5 Νοεμβρίου, στη Λουτρόπολη Αιδηψού, ξενοδοχείο Thermae Sylla , με την επιστημονική συμμετοχή της Ομοσπονδιάς Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης κι Ψυχικής Υγείας “Αργώ”. Η εν λόγω ημερίδα περιλαμβάνει τη συμβολή του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας στη στήριξη της περιοχής, τις φυσικές καταστροφές με τις σκέψεις και προοπτικές βέβαια για τη Βόρεια Εύβοια και τη βοήθεια του Τμήματος Δασολογίας του, στην ανασυγκρότηση του νέου δάσους, στους 2 Δήμους της. Λαλιώτου Ιωάννα, Σκάγιαννης Παντολέων, Ζαφειρίου Έρση και Παπαδόπουλος Ιωάννης, οι πανεπιστημιακοί ομιλητές της.

    Δημήτρης Μήτρου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

25 Απριλίου 2024