Εικαστική Έκθεση «Ηρωίδες» στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

8 - 27 Οκτωβρίου

11 Οκτωβρίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Η «Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος» διοργανώνει την εικαστική έκθεση «Ηρωίδες», η οποία άνοιξε τις πύλες της για το κοινό την Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου στο χώρο του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Λαμίας και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα «Ηρωίδες», στοχεύει στην ενδυνάμωση των γυναικών μέσω της δημιουργικής θεραπευτικής γραφής. Η έκθεση θα περιλαμβάνει έργα τέχνης του ΣΚΕΤΚΕ, της ομάδας θεραπευτικής γραφής «Ηρωίδες», και ποιητών της Λαμίας. Παράλληλα θα υλοποιούνται και βιωματικές δράσεις.

Θα παρουσιαστούν έργα των καλλιτεχνών : Αλαμανιώτη Μ. , Βλαχογιάννη Β., Βλαχογιάννη Σ., Μπέκιος. Λ, Νασιοπούλου Παπαγεωργίου Ν, Πασσαλόγλου Δ. , Σωτηροπούλου Χ. , Τσιπούρα Μ., Φίτσιου Π. , Χαμιδιέλη Φ..

To Πρόγραμμα ERASMUS+ HEROINES, είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών που είτε ζουν απομονωμένες, είτε αντιμετωπίζουν κάποιες προκλήσεις στην ψυχική υγεία τους ή αποκλεισμούς ή ακόμα και βία λόγω του φύλου τους, ώστε να αναγνωρίσουν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, μέσω της θεραπευτικής γραφής. Leader: FUNDACION INTRAS, Spain. Εταίροι: OZARA storitveno in invalidsko podjetje d.o.o. Slovenia, ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος, Ελλάδα, Metanoia Institute United Kingdom, Suomen Kirjallisuusterapiayhdistys ry Finland. Διάρκεια: 24 Μήνες (11/2019 – 10/2021). Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ERASMUS + της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα «ΗΡΩΙΔΕΣ»: https://www.heroines-project.eu/

Ώρες: 10.00-12.00 (11 -15/10) και 18.00-20.00 (18-27 /10).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024