Επαναλειτουργούν τα ΚΑΠΗ του Δήμου Θηβαίων

Σε Θήβα και Βάγια

1 Οκτωβρίου 2021

του/της Newsroom

«Ποια ημέρα θα ήταν περισσότερο ταιριαστή για να ανακοινώσουμε ότι τα ΚΑΠΗ του Δήμου Θηβαίων πρόκειται να επαναλειτουργήσουν, ύστερα από 1,5 χρόνο; Φυσικά η 1η Οκτωβρίου, η ημέρα που τιμώνται οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας, οι άνθρωποι που μας μεγάλωσαν και τους οποίους προσπαθούμε τόσο πολύ να προστατεύσουμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τους ευχόμαστε λοιπόν καταρχάς να έχουν υγεία και να είναι ασφαλείς και ευτυχισμένοι», επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση ο Δήμος Θηβαίων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, προβλέπεται  η επαναλειτουργία των ΚΑΠΗ μέσα από συγκεκριμένες παρεχόμενες υπηρεσίες. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με πρωταρχικό γνώμονα την ασφάλεια και προστασία της υγείας των ηλικιωμένων, ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας (ΔΟΘ) ανακοίνωσε τη λειτουργία των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Θήβας και Βαγίων από τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 και ώρες 8:00 π.μ έως 14:00 μ.μ.

Από τα ΚΑΠΗ του τμήματος Προστασίας Τρίτης Ηλικίας, θα είναι διαθέσιμες οι παρακάτω υπηρεσίες:

α) Ατομική συμβουλευτική από την Κοινωνικό Λειτουργό.

β) Έναρξη λειτουργίας συμβουλευτικού σταθμού για  την άνοια –ατομική συμβουλευτική από ψυχολόγο.

Οι παραπάνω υπηρεσίες, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο συγκεκριμένο ΦΕΚ, θα είναι για ωφελούμενους εμβολιασμένους και με τις δύο δόσεις ή νοσήσαντες και θα παρέχονται μόνο από προσωπικό που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό κύκλο. Απαραίτητη είναι η επίδειξη των αντίστοιχων πιστοποιητικών (εμβολιασμού ή νόσησης).

Τα παραπάνω θα είναι διαθέσιμα μόνο κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού στo τηλέφωνo επικοινωνίας: 2262024224 ΚΑΠΗ Θήβας

Σύμφωνα με το ΦΕΚ δεν επιτρέπεται η προσέλευση για λόγους ψυχαγωγίας ή κοινωνικές δραστηριότητες. Κατά τη διάρκεια της παραμονής στους χώρους των ΚΑΠΗ είναι απαραίτητη η τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων (χρήση μάσκας, αποστάσεις κ.λπ.) σύμφωνα με τα πρωτόκολλα.

Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

17 Μαΐου 2024