Η ανάδειξη των ιαματικών πηγών της πατρίδας μας

Συνάντηση του ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη με το Προεδρείο του ΣΔΙΠΕ

15 Οκτωβρίου 2021

του/της Newsroom

Το αποτύπωμα που θα επιφέρει στις δημοτικές επιχειρήσεις εκμετάλλευσής των ιαματικών πηγών η σύσταση της ανώνυμης εταιρείας «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος».

 Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί για την επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συναντήθηκε την Τρίτη 12 Οκτωβρίου με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ) και Δήμαρχο Κύθνου, Σταμάτη Γαρδέρη και τον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου, Μάρκο Δανά.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το αποτύπωμα που θα επιφέρει στις δημοτικές επιχειρήσεις εκμετάλλευσής των ιαματικών πηγών η σύσταση της ανώνυμης εταιρείας «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος (ΙΠΕ)» που προβλέπεται σε υπό εκπόνηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού.

Παράλληλα, συζητήθηκαν τρόποι χρηματοδότησης των υποδομών των ιαματικών πηγών για την προώθησή τους και την ανάδειξη τους με στόχο να ενισχυθεί ο αναπτυξιακός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να ωφεληθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό οι τοπικές κοινωνίες.

Τέλος, επιβεβαιώθηκε τόσο από τον κ. Βορίδη όσο και από το Προεδρείο του ΣΔΙΠΕ το εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας τους και συμφωνήθηκε η συνέχισή της προς όφελος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024