Κουρκουμάς: 6 οφέλη για την επιδερμίδα μας

Ακόμα παραμένει ανεξιχνίαστο το πλήρες εύρος της ευεργετικής του δράσης

25 Οκτωβρίου 2021

του/της Newsroom

Γιατί να επιλέξουμε καλλυντικά που περιλαμβάνουν εκχύλισμα κουρκουμά; Ας δούμε 6 λόγους.

Ακόμα παραμένει ανεξιχνίαστο το πλήρες εύρος της ευεργετικής του δράσης, ωστόσο από αυτά που ήδη γνωρίζουμε θεωρείται ένα από τα καλύτερα φυσικά καλλυντικά συστατικά. Ο λόγος για τον κουρκουμά, που εκτός από το διατροφικό μενού μας, εντάσσεται σταδιακά και στην περιποίησή μας. Γιατί όμως να επιλέξουμε καλλυντικά με κουρκουμά; Ας δούμε 6 λόγους.

Για να τονώσουμε τη λάμψη μας

Οι ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες του κουρκουμά εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και επιταχύνουν τη διαδικασία της απολέπισης της επιδερμίδας με φυσικό τρόπο. Επιπλέον βελτιώνει την επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων και συμβάλλει στην ενίσχυση της ενυδάτωσης, της θρέψης και της οξυγόνωσης  Ετσι σταδιακά το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό και υγιές.

Για προστασία ενάντια στην πρόωρη γήρανση

Μελέτες από αμερικανούς δερματολόγους αποδεικνύουν ότι οι ενυδατικές συνθέσεις με κουρκουμά βελτιώνουν ορατά τις λεπτές γραμμές και τις κηλίδες, σημάδια πρόωρης γήρανσης εξαιτίας του ήλιου. Μάλιστα στο μέλλον, ο κουρκουμάς πρόκειται να εισαχθεί σε εξελιγμένα αντηλιακά φίλτρα ενάντια στην υπέρυθρη ακτινοβολία.

Για να αντιμετωπίσουμε την ξηρότητα

Θωρακίζει την υγρασία στην καρδιά των κυττάρων δυναμώνοντας τη μεμβράνη τους. Ετσι το δέρμα γίνεται πιο ενυδατωμένο, απαλό, σφριγηλό και ελαστικό. Ταυτόχρονα όμως προλαμβάνονται νέες λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Για να απαλύνουμε τις δυσχρωμίες

Αν και οι έρευνες για την ακριβή δράση του ακόμα συνεχίζονται, τα πορίσματα από κλινικές δοκιμές καλλυντικών που περιέχουν έλαιο κουρκουμά δείχνουν ότι φωτίζουν τις ατέλειες μέσα σε 3 βδομάδες με αποτέλεσμα διαρκείας.

Για να μειώσουμε τους μαύρους κύκλους

Διεγείρει τη μικρο-κυκλοφορία στην περιοχή των ματιών και βοηθά στην αντιμετώπιση του πρηξίματος και των μαύρων κύκλων.

Για να καταπολεμήσουμε την ακμή

Το έλαιο κουρκουμά φαίνεται ότι έχει την ικανότητα να περιορίζει το βακτηρίδιο P.Acne και τις φλεγμονές που δημιουργεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024