Μαίνεται ο εμφύλιος στο ΚΙΝΑΛ για τις 5.000 υπογραφές

Τι απαντά η πλευρά Γεννηματά

4 Οκτωβρίου 2021

του/της Newsroom

Παράγοντες του ΚΙΝΑΛ που πρόσκεινται στην πλευρά Γεννηματά υποστηρίζουν ότι «με τη χθεσινή απόφαση της Κ.Ε. διευκολύνονται οι υποψήφιοι για την συλλογή των 5.000 υπογραφών υποστήριξης από υπάρχοντα μέλη του κόμματος ή νέα μέλη που θα γραφούν μέχρι την επίσημη ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων» και «εκείνο που αποκλείεται είναι να προτείνουν υποψηφίους μέλη ή φίλοι άλλων κομμάτων»

Μαίνεται το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στο ΚΙΝΑΛ με αφορμή τον τρόπο ανακήρυξης των υποψηφίων προέδρων του κόμματος.

Στον απόηχο των εκτροπών που σημειώθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, παράγοντες του ΚΙΝΑΛ που πρόσκεινται στην πλευρά της Φώφης Γεννηματά υποστηρίζουν ότι με τη χθεσινή απόφαση της Κ.Ε. διευκολύνονται οι υποψήφιοι για την συλλογή των 5.000 υπογραφών υποστήριξης από υπάρχοντα μέλη του κόμματος ή νέα μέλη που θα γραφούν μέχρι την επίσημη ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων.

Με το τρόπο αυτό τονίζουν ότι «τηρούνται οι καταστατικές διατάξεις (που έχουν ψηφιστεί ομόφωνα και από τους τέσσερις υποψηφίους στο Συνέδριο μας) και δεν αποκλείεται κανείς».

Από την πλευρά των υποστηρικτών της κας Γεννηματά αφήνονται ακόμη αιχμές καθώς αναφέρεται ότι «εκείνο που αποκλείεται είναι να προτείνουν υποψηφίους μέλη ή φίλοι άλλων κομμάτων», κάτι που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει νέες εντάσεις.

Ουσιαστικά οι κύκλοι αυτοί της Χαριλάου Τρικούπη απαντούν στις αιτιάσεις του Χάρη Καστανίδη, με το επιχείρημα ότι θα μπορεί κάποιος που δεν είναι αυτή τη στιγμή στο μητρώο μελών του ΚΙΝΑΛ να υπογράψει υπέρ της υποψηφιότητας ενός υποψηφίου προέδρου και να γίνει μέλος του κόμματος μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, όπου είναι και η ημερομηνία ανακήρυξης των υποψηφίων διεκδικητών της ηγεσίας.

Σημειώνεται πάντως ότι το θέμα αυτό δίχασε το ΚΙΝΑΛ καθώς χτες στηρίχτηκε μόνο από τους υποστηρικτές της κας Γεννηματά ενώ καταψηφίστηκαν από την πλευρά Καστανίδη και Λοβέρδου, ενώ απείχε η πλευρά Ανδρουλάκη.

ΠΗΓΗ : IN.GR

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024