Με επιτυχία η εκδήλωση βράβευσης του Ηλία Μαμαλάκη στη Σπερχειάδα

Για την προσφορά του στην ελληνική γαστρονομία.

22 Οκτωβρίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στη Σπερχειάδα στο συνεδριακό κέντρο «Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα» στις 20/10/21 η εκδήλωση βράβευσης του κύριου Ηλία Μαμαλάκη για την προσφορά του στην ελληνική γαστρονομία.

Μέσω αυτής της διοργάνωσης δόθηκε η δυνατότητα στον κύριο Ηλία Μαμαλάκη να μάθει την διατροφική και πολιτιστική μας κληρονομιά, να αναδειχτεί η αγορά του παραδοσιακού παζαριού της Σπερχειάδας και τα τοπικά προϊόντα του τόπου.

Όπως τονίζει το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Σπερχειάδας:Θεωρούμε τον κύριο Ηλία Μαμαλάκη τον καλύτερο πρεσβευτή της πόλης μας, έναν άνθρωπο καταξιωμένο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με τις ιδιότητες του κορυφαίου Σεφ γευσιγνώστη και συγγραφέα.

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που έχει ανάγκη η πόλη μας θεωρούμε τέτοιες εκδηλώσεις απαραίτητες έτσι ώστε να αναδείξουμε συνολικά τις δυνατότητές μας ως αγορά, ως πόλη, ως προορισμός.

Ο Εμπορικός σύλλογος Σπερχειάδας κάλεσε ως συνδιοργανωτές τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Σπερχειάδας, το σύλλογο Γυναικών Σπερχειάδας και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων 1ου και 2ου Δημοτικών σχολείων της πόλης, για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης

Τους Ευχαριστούμε θερμά για την άψογη συνεργασία μας και το άψογο αποτέλεσμα.

Οι γυναίκες του συλλόγου γυναικών μαγείρεψαν παραδοσιακές συνταγές και ανέδειξαν την γαστρονομία της περιοχής μας με τα εξαιρετικά εδέσματα που παρουσίασαν και που ξεχώρισαν για τη νοστιμια τους για την ποικιλία τους και την εκπληκτική παρουσίαση των πιάτων.

Ο Λαογραφικός χορευτικός όμιλος Σπερχειάδος παρουσίασε τοπικούς χορούς με τις εκπληκτικές παραδοσιακές φορεσιές τους. Η παρουσία τους στην εκδήλωση εντυπωσίασε και συνεπήρε το κοινό και μας ταξίδεψε στον κόσμο της παράδοσης, της λαογραφίας και του γλεντιού.  

Οι σύλλογοι 1ου και 2ου δεύτερου δημοτικού σχολείου και οι μαθητές (οι μικροι μας σεφ) έκλεψαν την παράσταση μαγειρεύοντάς με τον κύριο Ηλία Μαμαλάκη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Δήμου Μακρακώμης κ. Γεώργιος Χαντζής, ο αντιπεριφεριάρχης εξωστρέφειας και επιχειρηματικότητας κ. Κώστας Καραγιάννης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Μακρακώμης κ. Τσελεπης Χρηστος, ο αντιδήμαρχος κ. Πάνος Κοντογιώργος, ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Στεφανής, ο αντιδημαρχος κ. Αλέξανδρος Υφαντής, o εντεταλμένος σύμβουλος κ. Ανδρέας Παπασαρας, η εντεταλμενη σύμβουλος κα Λίνα Ρήγα, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Σπερχειάδος κ. Νίκος Τζιβελέκας, η τοπική σύμβουλος ΤΚ Σπερχειάδας κα Σιουτα Κατερίνα, ο περιφερειακός σύμβουλος κ Κώστας Αποστολόπουλος, ο αντιπρόεδρος επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αρβανίτης Παναγιώτης, ο πρόεδρος Εμπορικών συλλόγων Ανατολικής Φθιώτιδας κ. Σαμαράς Δημήτρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Λαμιέων κα Βίβιαν Αργυρη και κ. Σταυρογιάννης Κώστας, η πρόεδρος του συλλόγου Συν στον Άνθρωπο κα Μαίρη Δούμα, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Ευχαριστούμε θερμά τον σεφ κ. Κώστα Χαντζούλη η συμμετοχή του ήταν καταλυτική για την επιτυχία της διοργάνωσης, τον κ. Βασίλη Κανέλλο για την παρουσία του και την επίδοση των βιβλίων του στον κ. Ηλία Μαμαλάκη, τον κ. Βασίλη Παπαγεωργίου για το βίντεο που επιμελήθηκε και παρουσιάσαμε για το έργο του κυρίου Ηλία Μαμαλακη, τους παραγωγούς τοπικών προϊόντων. Επίσης ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς.

Τα κρεοπωλεία: Αντωνίου Αθανάσιος, Καραγιάννης Χρήστος, Κομματάς Απόστολος, Κουμπούρης Ευάγγελος.

Τον κ. Κώστα Μαργαρίτη που πάντα ανταποκρίνεται στο κάλεσμα μας και ομορφαίνει τις εκδηλώσεις μας στολίζοντάς με τα υπέροχα άνθη.  Την εταιρεία τυροκομικών ΑΕ Φ.Τσιακα για την φέτα που πρόσφερε και να μαγειρέψουν οι μικροι μας σεφ. Το ελαιοτριβείο του κ Κώστα Αποστολοπούλου για το ελαιόλαδο Fthia. Το star κεντρικής Ελλάδος και τον πρόεδρο κύριο Σιμόπουλο Γιώργο για το βήμα που μας δίνει καλύπτοντας τις εκδηλώσεις μας.”

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 Απριλίου 2024