Μια άγνωστη οικογενειακή τραγωδία έκανε τον Μητροπολίτη Ιερώνυμο ένθερμο υποστηρικτή του εμβολιασμού

Αυτό το γεγονός άλλαξε τη στάση του – Απαντά πλέον στους αντιεμβολιαστές με χαμόγελο, επιχειρήματα και… σοκολατάκια

5 Οκτωβρίου 2021

του/της Newsroom

Μία οικογενειακή τραγωδία ήταν η αφορμή προκειμένου ο Μητροπολίτης Λάρισας και Τυρνάβου Ιερώνυμος μία ένθερμη στάση υπέρ του εμβολιασμού προσπαθώντας πλέον να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους από την περιοχή του να θωρακιστούν μέσω του εμβολίου ενάντια στην πανδημία.

Συγκεκριμένα όπως μετέδωσε το MEGA μία ολόκληρη οικογένεια η οποία ανήκε και στο ποίμνιο του κυρίου Ιερωνύμου, ξεκληρίστηκε από τον κορωνοϊό.

«Ο Σεβασμιώτατος, είναι η αλήθεια ότι από την πρώτη στιγμή -άσχετα με το θέμα των εμβολιασμών που είναι το τελευταίο που με απασχολεί- ο άνθρωπος με τα χίλια να μας στηρίξει και από πνευματικής απόψεως», ανέφερε ο αδερφός ενός 51χρονου ο οποίος έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό όντας ανεμβολίαστος. «Πίσω από το πλατύ χαμόγελο που χαρίζει σε όλους τους αντιεμβολιαστές που τον προπηλακίζουν έξω από την Μητρόπολη κρύβεται η προσωπική του οδύνη για την την αδικοχαμένη οικογένεια, μέσα από ποίμνιό του που παρέμενε ανεμβολίαστη για ‘’θρησκευτικούς λόγους’’», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή στη Λάρισα, ομάδα αντιεμβολιαστών επιτέθηκε φραστικά κατά του Ιερώνυμου, λόγω των εμβολιασμών που ξεκίνησαν στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αχιλλείου, από κινητές μονάδες της 5ης ΥΠΕ. Η πρωτοβουλία ανήκε στον μητροπολίτη Λάρισας, γεγονός που έχει εξοργίσει τους ντόπιους -και όχι- μόνο αντιεμβολιαστές, που του επιτέθηκαν με σφοδρότητα τόσο με συγκεντρώσεις έξω από ναούς που λειτουργεί, όσο και μέσω κοινωνικών δικτύων.

Μπροστά στον φανατικό παραλογισμό, στις ύβρεις και στις απειλές ο μητροπολίτης Ιερώνυμος επέλεξε να τους απαντήσει με χαμόγελο, ευγένεια και διάθεση διαλόγου, ενίοτε μοιράζοντας τους και… σοκολατάκια. Σε δηλώσεις του ο ίδιος, για να αποδείξει το μέγεθος της άγνοιας των φανατικών αντιεμβολιαστών, έφερε ως παράδειγμα κάποιον που του είπε -όταν έμαθε πως ο μητροπολίτης εμβολιάστηκε- ότι σε περίπτωση που γίνει 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος «τα έξυπνα όπλα θα τον βρουν και θα πεθάνει πρώτος».

Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν στις 3/10/2021 και θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή έξω από εκκλησίες της μητρόπολης Λάρισας και Τυρνάβου. Όταν ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία του μητροπολίτη, μικρή ομάδα αντιεμβολιαστών συγκεντρώθηκε έξω από το Επισκοπικό Μέγαρο όπου φώναξε συνθήματα και μοίρασε φυλλάδια κατά των εμβολιασμών έξω από τις εκκλησίες. Η συγκέντρωση «βαπτίστηκε» από τους διοργανωτές ως «πανθεσσαλική-πανελλαδική» παρ’ ότι οι συγκεντρωμένοι δεν ξεπέρασαν τα… 50 άτομα.

Τρολάροντάς τους ο μητροπολίτης Λάρισας τους κέρασε … σοκολατάκια, για «να μην φύγουν πικραμένοι»  όπως ενέφερε ανακοίνωση που ακολούθησε σε ιδιαίτερα καυστικό τόνο για Χριστιανούς της περιοχής που «δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους σε ναό».

Ποιος είναι ο μητροπολίτης Λάρισας

Αν και συμπληρώνει μόλις τρία χρόνια στη μητρόπολη Λάρισας και Τυρνάβου, ο μητροπολίτης Ιερώνυμος έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στους κόλπους της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας, διατυπώνοντας δημόσια και με θάρρος τις απόψεις του για σοβαρά θέματα που απασχολούν την κοινωνία,

Ο 50χρονος ιεράρχης, με καταγωγή από την Ηλεία και τη Μύκονο, είναι απόφοιτος της Νομικής και της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ιστορία του Δικαίου (Βυζαντινορωμαϊκό Δίκαιο) από το Πανεπιστήμιο του Χρόνινγκεν.

Το 1997 εκάρη μοναχός, το 2000 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και στη συνέχεια χειροθετήθηκε σε Αρχιμανδρίτη. Υπηρέτησε σε διάφορες ενορίες της Λαμίας και της Αθήνας, όπως επίσης και ως γραμματέας στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την Εκκλησία της Ελλάδος. Υπήρξε μέλος διαφόρων συμβουλίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και εθελοντής παραγωγός στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εξελέγη μητροπολίτης Λάρισας και Τυρνάβου στις 5 Οκτωβρίου 2018 από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Έχει συγγράψει και μεταφράσει διάφορα βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου καθώς και άρθρα και μελέτες σε νομικά και θεολογικά περιοδικά.

Με προσωπικές του ενέργειες επανέφερε στη Λάρισα τα οστά του μητροπολίτη Λαρίσης Ιακώβου Σχίζα ο οποίος το 1968 είχε διωχθεί από το τότε δικτατορικό καθεστώς και εξαναγκάστηκε να φύγει από τη Λάρισα. Τα οστά τοποθετήθηκαν μόνιμα στο παλαιό κοιμητήριο της Λάρισας, ώστε μετά θάνατον ο Ιάκωβος να επιστρέψει στην πόλη που διακόνησε ως επίσκοπος, παρά την τότε αντικανονική απομάκρυνσή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024