Μπλόκο σε Κασιδιάρη – Έρευνα για τα «κηρύγματα μίσους» από την φυλακή

Η κ. Νικολάου εισηγείται τη λήψη μέτρων από το συμβούλιο των φυλακών για να μην επιτρέπεται οποιαδήποτε επικοινωνία Κασιδιάρη

7 Οκτωβρίου 2021

του/της Newsroom

Έγγραφο προς τη διοίκηση των φυλακών έστειλε η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, ζητώντας τους να εξετάσουν το κατά ποσό μπορεί ο έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης να κάνει χρήση τηλεφώνων της φυλακής, όχι για να μιλάει με τους οικείους του αλλά για να κάνει πολιτικές τοποθετήσεις, που φτάνουν μέχρι και σε υποκίνηση σε μίσος.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο η κ. Νικολάου είχε στείλει στον εισαγγελέα Λαμίας έγγραφο, ζητώντας γνωμάτευση εάν οι πολιτικές παρεμβάσεις Κασιδιάρη από τηλεφώνου συνιστούν αδίκημα.

Η κ. Νικολάου εισηγείται τη λήψη μέτρων από το συμβούλιο των φυλακών για να μην επιτρέπεται οποιαδήποτε επικοινωνία Κασιδιάρη, που θα αφορά σε τοποθετήσεις και ομιλίες του καταδικασμένου χρυσαυγίτη, που μπορεί να φτάνουν μέχρι και στην υποκίνηση σε μίσος.

Το συμβούλιο των φυλακών αναμένεται να λάβει  την τελική απόφαση, ενώ δεν αποκλείεται να επιτρέψει μόνο τις προσωπικές επικοινωνίες του Κασιδιάρη.

Η εισήγηση έρχεται ως αποτέλεσμα σειράς βίντεο στα social media με παρεμβάσεις Κασιδιάρη μέσα από τις φυλακές.

Η απόφαση εκτιμάται ότι θα αφορά και σε άλλους καταδικασμένους της Χρυσής Αυγής.

Αναμένεται να ληφθεί ακόμα και εντός της ημέρας.

Πηγή: kathimerini.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024