Ο Θάνος Μπλούνας παρουσιάζει το νέο του βιβλίο στη Στυλίδα

Την παρουσίαση θα κάνει η φιλόλογος Βικτώρια Κουσίδου και θα συμμετέχει ο Μουσικός Όμιλος Στυλίδας

11 Οκτωβρίου 2021

του/της Newsroom

Οι Χρόνος Εκδόσεις σε συνεργασία με το Δήμο Στυλίδας, τον Όμιλο Φθιωτών Λογοτεχνών & Συγγραφέων και τον Σύνδεσμο Πολιτικών Συνταξιούχων Δημ. Υπαλλήλων Ν. Φθιώτιδας, διοργανώνουν την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, στις 19:00, την παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα και τέως Δημάρχου Στυλίδας, Θάνου Μπλούνα με τίτλο «Δεν το έμαθαν ποτέ», στο κτήριο Ο.Σ.Κ. στο Πάρκο του Λαού Στυλίδας.

Το βιβλίο είναι εμπνευσμένο από την πραγματική ιστορία του αμοιβαίου έρωτα ενός αντιστασιακού, που καταζητούσαν οι Γερμανοί τον Νοέμβριο του ’42 στη Λαμία, και μιας νεοφερμένης στην πόλη αυτή ιερόδουλης, με μωρό. Συμπτωματικά, την ίδια περίοδο θα βρεθούν στη φθιωτική πρωτεύουσα ένας μεσήλικος παπάς με τη νεαρή παπαδιά του, ένας θεομπαίχτης θεολόγος, «φίλος» του παπά και μια νεαρή αθηναία Αρσακειάδα, χήρα αντάρτη του ΕΛΑΣ. Μετά την απελευθέρωση ο θεολόγος θα γίνει βουλευτής, ενώ οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν τη ζωή τους στην περιοχή της Στυλίδας. Κοντά τους θα μεγαλώσουν τρία αγόρια, που θα γίνουν αχώριστοι φίλοι.
Το βιβλίο αποτελεί μια ακτινογραφία της ζωής των ηρώων του στη Φθιώτιδα κατά τη διάρκεια των πέτρινων χρόνων της Κατοχής και του Εμφυλίου, καθώς και της περιόδου που ακολούθησε ως το τέλος περίπου του προηγούμενου αιώνα.

Την παρουσίαση θα κάνει η φιλόλογος Βικτώρια Κουσίδου και θα συμμετέχει ο Μουσικός Όμιλος Στυλίδας.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάζουν οι: Σοφία Αλαφοδήμου, φιλόλογος και Απόστολος Ρούσκας, θεολόγος

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Είσοδος ελεύθερη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024