Προληπτικές ιατρικές εξετάσεις από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στους πυρόπληκτους Δήμους της Βόρειας Εύβοιας

Σε 255 παιδιά και ενήλικες

15 Οκτωβρίου 2021

του/της Newsroom

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», από την πρώτη στιγμή, δήλωσε την ετοιμότητά του και — στο πλαίσιο πανελλαδικής εκστρατείας, με στόχο την ολιστική στήριξη των οικογενειών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού 2021— από τις 27/9 έως και τις 8/9 πραγματοποίησε τη Δράση Προληπτικής Ιατρικής «Ασκληπιός» στους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας για κάθε παιδί ή ενήλικα.

Σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, και χάρη στην αφοσίωση όλων των συνεργατών, στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού, κατά την πρώτη εβδομάδα 27/9 – 1/10, πραγματοποιήθηκαν 182 εξετάσεις σε παιδιά και ενήλικες. Κατά τη δεύτερη εβδομάδα 4/10 – 8/10 στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας πραγματοποιήθηκαν 73 εξετάσεις σε παιδιά και ενήλικες.

Ορόσημο αυτού του σταθμού της δράσης ήταν δύο ανθρώπινες ιστορίες που «γεννήθηκαν» μέσα στην Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υποστήριξε, και θα συνεχίσει να υποστηρίζει ολιστικά μετά το πέρας της Δράσης στην περιοχή. Ο λόγος για ένα σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα ενός ανθρώπου που χάρη στην έγκαιρη εξέταση και διάγνωση της εθελόντριας ιατρού του Οργανισμού, διακομίστηκε άμεσα στο Νοσοκομείο, αλλά και στο οικογενειακό πρόβλημα διαβίωσης ενός εφήβου, ο οποίος ονειρεύεται να γίνει Μηχανικός του Εμπορικού Ναυτικού και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα στηρίξει με κάθε τρόπο, ώστε να γίνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Συγκινητική ήταν και η παρουσία εθελοντών πυροσβεστών, οι οποίοι το καλοκαίρι μάχονταν με τις πυρκαγιές, και στον απόηχο αυτών βρέθηκαν κοντά στο «Χαμόγελο», ζητώντας οι ίδιοι να εξεταστούν και να υποβληθούν στον απαραίτητο πνευμονολογικό έλεγχο για να διαπιστώσουν αν παραμένουν υγιείς εξαιτίας των αναθυμιάσεων που εισέπνευσαν.

Τις δράσεις του Οργανισμού στήριξαν εθελοντές ιατροί, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ευβοίας, του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας, της παιδιατρικής κλινικής του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας κατά τις οποίες πραγματοποιήθηκαν παιδιατρικές, παθολογικές, καρδιολογικές και πνευμονολογικές εξετάσεις.
Το Κινητό Πολυϊατρείο «Ασκληπιός», για ακόμη μία φορά, αποτέλεσε το σημείο συνάντησης για εκατοντάδες παιδιά αλλά και ενήλικες με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας, ενώ οι επαγγελματίες Υγείας του Οργανισμού και οι εθελοντές ιατροί συνέβαλαν στην άμεση φροντίδα και ανακούφιση των πληγέντων.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί από καρδιάς για τη συνεργασία:
●  Την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας
●  Τον Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας
●  Το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας
●  Την παιδιατρική κλινική του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας
●  Τον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού

  • Τον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας

Επιπλέον, εγκάρδιες ευχαριστίες:

  • στους εθελοντές ιατρούς που συμμετείχαν στη δράση και παρείχαν δωρεάν τις υπηρεσίες τους, εξετάζοντας μικρούς και μεγάλους
  • στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος για την κάλυψη της διαμονής των συναδέλφων και των γιατρών κατά τη δράση μας στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης Αγίας Άννας
  • στα ΚΤΕΛ Ν. Ευβοίας για τη δωρεάν μετακίνηση των συναδέλφων
  • στο Λιμεναρχείο Αιδηψού για τη δωρεάν μετακίνηση συναδέλφων, γιατρών και κινητών μονάδων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024