Προτάσεις για ένα όμορφο σπίτι

Αγοράσατε το διπλό σας κρεβάτι και τα κομοδίνα σας, ένα απλό τραπέζι και δύο καρέκλες για την ώρα, όπως και τις λευκές συσκευές που τις τοποθετήσατε επί τόπου για να βάλετε τα πρώτα σας τρόφιμα

8 Οκτωβρίου 2021

του/της Newsroom

Και να που ήρθε η ώρα να προχωρήσετε μαζί στη ζωή και αποφασίσατε να συγκατοικήσετε. Είδατε διάφορα διαμερίσματα και επιλέξατε ένα καταπληκτικό δυάρι που σας προσφέρει άπλετους χώρους για να τοποθετήσετε τα πράγματά σας. Αγοράσατε το διπλό σας κρεβάτι και τα κομοδίνα σας, ένα απλό τραπέζι και δύο καρέκλες για την ώρα, όπως και τις λευκές συσκευές που τις τοποθετήσατε επί τόπου για να βάλετε τα πρώτα σας τρόφιμα.

Ναι, όλα αυτά είναι απαραίτητα, όμως σε ένα νέο χώρο που διαθέτει ένα μεγάλο σαλόνι, έχετε βάλει για την ώρα μόνο δύο καρέκλες… και άντε τώρα να κάτσεις να δεις στη τηλεόραση χωρίς να υπάρχει ο καναπές που θα σου δώσει την άνεση να ξαπλώσεις και να απολαύσεις τη ταινία… ολίγον καταθλιπτικό το σκηνικό θα το ονομάζαμε…

Μη χολοσκάτε όμως, καθότι γνωρίζουμε ότι χρειάζεστε να επιλέξετε ανάμεσα σε αμέτρητους καναπέδες και σας φαντάζει δύσκολη η επιλογή. Πιστέψτε μας όμως, δεν είναι τόσο δύσκολη όσο νομίζετε. Το θέμα είναι να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και καλύπτει τις βασικές ανάγκες.

Γι’ αυτό και με τα tips που θα σας παραθέσουμε θα είστε σε θέση να βρείτε άμεσα και εύκολα το καναπέ που θα σας λύσει τα χέρια, θα σας προσφέρει την άνεση και την αισθητική που εσείς επιθυμείτε στο χώρο σας!

Δώστε λίγη προσοχή στα παρακάτω μέρη, τα οποία θα αναλύσουμε συνοπτικά σε λίγο…

  • Budget
  • Σχέση ποιότητας – τιμής
  • Άνεση
  • Αισθητική και Χρώμα
  • Σκαρί – Σκελετική δομή

Το χρηματικό ποσό (budget) που θα επιλέξουμε να ξοδέψουμε είναι και εκείνο που θα καθορίσει τη ποιότητα του καναπέ, όπως και το είδος αυτού. Για παράδειγμα, οι γωνιακοί καναπέδες είναι πιο ακριβοί από ένα τριθέσιο της ίδιας κατηγορίας υλικών. Άρα με αυτά που διαθέτετε για την αγορά σας, οδηγείστε αυτομάτως στο επόμενο σκέλος που είναι…

Στην αγορά θα βρείτε αμέτρητα καταστήματα που πουλάνε καναπέδες όλων των ειδών και για όλα τα βαλάντια. Το ζητούμενο είναι, να βρείτε στο κάθε ένα απ’ αυτά τις ήδη υπάρχουσες προσφορές και να επωφεληθείτε αυτών. Και αν βρείτε σε κάποια τρελή προσφορά καναπέ που είναι εκθεσιακός, μην αποτραβηχτείτε και κοιτάξτε αν καλύπτει τις ανάγκες σας, καθώς μπορεί να είναι μια πραγματική ευκαιρία σχέσης ποιότητας και τιμής.

Το αμέσως επόμενο είναι η άνεση και είναι από τα πιο σημαντικά μέρη. Τι να λέει αν ένας καναπές είναι όμορφος, αλλά όταν καθίσεις πάνω του να νομίζεις ότι το πεζοδρόμιο έχει καλύτερη πρόσφυση; Ο καναπές, πόσο μάλλον οι γωνιακοί καναπέδες που έχουν και μεγαλύτερα καθίσματα, καλό είναι να έχουν καλό αφρώδες υλικό, που να σας κάνουν να νιώθετε ότι έχετε ξαπλώσει σε σύννεφα. Αν νιώσετε κάπως έτσι όταν καθίσετε σε κάποιον απ’ αυτούς, τότε πετύχατε διάνα!

Το χρώμα του καναπέ, πρέπει να είναι κατά προτίμηση το ακριβώς αντίθετο από το χρώμα του τοίχου. Παραδείγματος χάρη, αν έχετε αν έχετε το κλασσικό λευκό τοίχο, προτιμήστε πιο σκούρα χρώματα στο καναπέ σας για να συμπληρώσει αρμονικά την αισθητική του χώρου σας.

Όσον αφορά το σκαρί στους καναπέδες, εκεί είναι που οι τιμές παίζουν ρόλο. Αν δείτε τιμές υψηλές, τότε πρόκειται για σκελετούς από καρυδιά ή οξιά που είναι στιβαροί. Αν πάλι είναι χαμηλές, τότε έχετε να κάνετε με πεπιεσμένο ξύλο ή μέταλλο.

Από κει και πέρα, η επιλογή είναι στο χέρι σας!

Δείτε γωνιακούς καναπέδες εδώ: https://www.welhome.gr/29-kanapedes-goniakoi

Δείτε στρώματα εδώ: https://www.welhome.gr/346-stromata

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ