Στα “ροζ” για τον καρκίνο του μαστού το Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά

Οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ αποφάσισαν να φωταγωγηθεί το ιστορικό κεντρικό κτίριο του Ιδρύματος , με το χρώμα του καρκίνου του μαστού

27 Οκτωβρίου 2021

του/της Newsroom

Στο ροζ, το χρώμα που συμβολίζει τη μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού, “ντύθηκε” το βράδυ της Τρίτης το ιστορικό Κεντρικό Κτίριο του ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημίου.

Στο ροζ, το χρώμα που συμβολίζει τη μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού, «ντύθηκε» το βράδυ της Τρίτης το ιστορικό κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ στην οδό Πανεπιστημίου, στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά και της γενναίας μάχης της απέναντι στη νόσο.

Οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ αποφάσισαν να φωταγωγηθεί το ιστορικό κεντρικό κτίριο του Ιδρύματος , με το χρώμα του καρκίνου του μαστού (ροζ, μαζί με το χαρακτηριστικό έμβλημα-κορδέλα), θέλοντας να “φωτίσει” τη στάση ζωής της Φώφης Γεννηματά και τονίζοντας την ανάγκη πρόληψης στις νεοπλασίες.

Σε σχετική ανακοίνωση, η Πρυτανεία του μεγαλύτερου πανεπιστημιακού ιδρύματος της χώρας αναφέρει τα εξής:

“Αν και το επιστημονικό δυναμικό παγκοσμίως, όπως και στο ΕΚΠΑ, καταγράφει σημαντικά βήματα στον αγώνα ίασης, ο καρκίνος παραμένει μια από τις πιο συχνές αιτίες θανάτου για αυτό και είναι σημαντική η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση.

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας σε όλες και όλους που μάχονται αυτή την ασθένεια και στις οικογένειές τους, καθώς και σε όλους που αγωνίζονται για την έγκαιρη διάγνωση και την αποτελεσματική θεραπεία του νοσήματος αυτού.

Θερμά συλλυπητήρια στον σύζυγο, τα παιδιά, την οικογένεια και τους χιλιάδες φίλους της Φώφης Γεννηματά”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

17 Απριλίου 2024