Tο 2% της περιουσίας του Elon Musk μπορεί να εξαλείψει την πείνα από τoν πλανήτη

«Έξι δισ. δολάρια για να βοηθήσουμε 42 εκατ. άτομα που κυριολεκτικά πρόκειται να πεθάνουν εάν δεν φτάσουμε σε αυτούς. Δεν είναι πολύπλοκο»

27 Οκτωβρίου 2021

του/της Newsroom

Ελάχιστοι από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου θα μπορούσαν να εξαλείψουν την πείνα από τον πλανήτη εάν δώριζαν ένα μικροσκοπικό μερίδιο του πλούτου τους, σύμφωνα με τον διευθυντή του World Food Programme του ΟΗΕ.

Ο David Beasley, με συνέντευξή του στο CNN κάλεσε τους δισεκατομμυριούχους να παρέμβουν τώρα, με μία «μια κι έξω» κίνηση, απευθυνόμενος μάλιστα ονομαστικά στους δύο πλουσιότερους ανθρώπου του κόσμου, τον Jeff Bezos και τον Elon Musk.

«Έξι δισ. δολάρια για να βοηθήσουμε 42 εκατ. άτομα που κυριολεκτικά πρόκειται να πεθάνουν εάν δεν φτάσουμε σε αυτούς. Δεν είναι πολύπλοκο», είπε.

Με δεδομένο ότι ο Elon Musk διαθέτει περιουσία 289 δισ. δολαρίων, ουσιαστικά ο επικεφαλής του επισιτιστικού προγράμματος του ΟΗΕ του ζητά να δωρίσει μόλις το 2% της περιουσίας του.

Η συνολική περιουσία των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων σχεδόν διπλασιάστηκε αφότου ξεκίνησε η πανδημία, φτάνοντας τον Οκτώβριο στα 5,04 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Institute for Policy Studies and Americans for Tax Fairness.

Όμως την ίδια στιγμή, μία «τέλεια καταιγίδα» από κρίσεις, όπως η κλιματική αλλαγή και η πανδημία του κορωνοϊού, σημαίνει ότι πολλές χώρες «χτυπούν την πόρτα της πείνας», σύμφωνα με τον Beasley.

Ο μισός πληθυσμός του Αφγανιστάν -22,8 εκατ. άτομα- αντιμετωπίζουν σοβαρή κρίση πείνας, σύμφωνα με τον οργανισμό του ΟΗΕ. Στην Αιθιοπία, 5,2 εκατ. άτομα χρειάζονται επειγόντως επισιτιστική βοήθεια.

Πηγή: moneyreview.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ