2η Πανελλαδική Φύτευση από τη We4all

Στόχος να φυτευτούν 10.000.000 δέντρα

4 Νοεμβρίου 2021

του/της Newsroom

Η We4all διοργανώνει τη 2η Πανελλήνια Εθελοντική Φύτευση με στόχο να φυτευτούν 10.000.000 δέντρα

Αυτό το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου φυτεύουμε όλοι εκεί όπου ζούμε και εργαζόμαστε!

Με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού o Μη Κερδοσκοπικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός We4all, με την υποστήριξη της εταιρείας Βίκος, διοργανώνει στις 6 Νοεμβρίου 2021 τη 2η Πανελλήνια Εθελοντική Φύτευση και προσκαλεί όλους τους πολίτες να φυτέψουν ένα φυτό, ένα λουλούδι, ένα δεντράκι, όπου βρίσκονται και όπου επιτρέπεται από τον Δήμο μας ή το δασαρχείο: στο σπίτι, στο γραφείο, στον κήπο, στη βεράντα, στην ταράτσα, στο πάρκο, στην εξοχή. Εκτός βεβαίως από εδάφη που κάηκαν πρόσφατα, στα οποία υπήρχαν δέντρα.

Τα γεγονότα του Αυγούστου υπενθύμισαν σε όλους –δυστυχώς με πολύ βαρύ περιβαλλοντικό κόστος– ότι οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής απαιτούν την ευρύτερη δυνατή συστράτευση για την περιβαλλοντική προστασία και ισορροπία. Στη μάχη για τη σωτηρία του πλανήτη μας, του κοινού μας σπιτιού, είμαστε όλοι αναγκαίοι και ο καθένας από εμάς μπορεί να προσφέρει.

Η διαπίστωση αυτή αποτελεί την κινητήριο δύναμη της We4all, ο οποίος ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2018, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής, και έθεσε ως στόχο του «να βοηθήσει τη Γη να θεραπευτεί και να θυμίσει στους ανθρώπους ότι αυτός ο πλανήτης είναι το σπίτι μας, προτού να είναι αργά».

Στην εποχή που 130 δισεκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα δασών ετησίως καίγονται ή κόβονται και το 2016 οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα έφτασαν τους 32,5 δισεκατομμύρια τόνους, η φιλοδοξία της We4all είναι στις 6 Νοεμβρίου «να κάνουμε μαζί πραγματικότητα τη μεγαλύτερη εθελοντική φύτευση που έγινε ποτέ» και το μήνυμα – παρότρυνσή της αναφέρει: «Πάμε για 10 εκατομμύρια δέντρα σε μία μέρα;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024