Ανοίγει τα “φτερά” της η Hellenic Seaplanes

Πόσο θα κοστίζει το εισιτήριο του υδροπλάνου

2 Νοεμβρίου 2021

του/της Newsroom

Έτοιμη να ανοίξει τα «φτερά» της από το 2022 είναι η Hellenic Seaplanes, για τα πρώτα της ταξίδια με υδροπλάνο από Άλιμο σε Πάτμο και Τήνο σε πρώτη φάση και στη συνέχεια σε δεκάδες νησιωτικούς και τουριστικούς προορισμούς (Σποράδες, Εύβοια και Πελοπόννησο) όλης της χώρας.

Οπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Νικόλας Χαραλάμπους, μέσα στο 2022 θα αδειοδοτηθούν κι άλλα υδατοδρόμια που θα ενισχύσουν το εθνικό δίκτυο, δίνοντας «σάρκα και οστά» στην φιλοδοξία του να ενώσει την Ελλάδα με υδροπλάνα.

Ήδη η Hellenic Seaplanes έχει πραγματοποιήσει διερευνητικές επαφές με αεροπορικές εταιρείες ώστε να διαμορφωθεί ένα κοινό εισιτήριο με το οποίο θα μπορούσε ένας επιβάτης να ξεκινήσει το ταξίδι του από αεροδρόμιο και να καταλήξει σε ένα υδατοδρόμιο, ενώ το κόστος 34’ με κόστος μιας πτήσης 45 λεπτών δεν θα ξεπερνά τα 90  ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην πρόσφατη συνάντηση (13/10) του αρμόδιου υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμου Κεδίκογλου με τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Hellenic Seaplanes Νικόλα Χαραλάμπους και με τον Αντιπρόεδρο Υπεύθυνο για την Ανάπτυξη της εταιρίας Χρήστο Χάλαρη, συζητήθηκαν οι ευκαιρίες επέκτασης του αναπτυσσόμενου δικτύου υδατοδρομίων στο πλαίσιο αναβάθμισης και βελτίωσης υποδομών των Αλιευτικών Λιμένων.

Ειδικότερα για την Εύβοια, μια ιδιαίτερη ενότητα της συζήτησης αποτέλεσε η ανάπτυξη των υδατοδρομίων και των υδάτινων πεδίων σε πυρόπληκτες περιοχές, όπως αυτές του νομού Ευβοίας, που έχουν προγραμματιστεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Οργανισμό Λιμένων Νομού Ευβοίας (ΟΛΝΕ Α.Ε.). Ο κ. υφυπουργός ενημερώθηκε επίσης και για τη λειτουργία της τεχνικής βάσης της εταιρίας στην περιοχή της Χαλκίδας.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών μέσω της αναβάθμισης αλιευτικών λιμένων και αλιευτικών καταφυγίων με προσθήκη αδειοδότησης υδατοδρομίων και υδάτινων πεδίων με αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων του επιχειρησιακού προγράμματος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε: «Συζητήσαμε για έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα αναβάθμισης και βελτίωσης λιμενικών υποδομών στους αλιευτικούς λιμένες και αλιευτικά καταφύγια βάζοντας ως προσθήκη την αδειοδότηση υδατοδρομίων και υδάτινων πεδίων. Στο ευρύτερο πλαίσιο εξετάζουμε την δημιουργία βάσεων πυροσβεστικών υδροπλάνων αναπτυγμένες σε όλη την Ελλάδα έτσι ώστε να υπάρχει αμεσότητα ανταπόκρισης. Η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων και ανάπτυξη συγκοινωνιών με υδροπλάνο στη Ελλάδα είναι δεδομένη και η γρήγορη αδειοδοτική πλέον διαδικασία επιβεβαιώνει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τη νέα επενδυτική δραστηριότητα, επισημαίνοντας τα πολλαπλά οφέλη που θα σήμανε μια τέτοια επένδυση για την ελληνική οικονομία, όπως είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η περιφερειακή ανάπτυξη, η ανάπτυξη υποδομών και δικτύων καθώς και τις θετικές επιδράσεις που θα έχει στην εγχώρια τουριστική βιομηχανία…»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024