Ένας χρόνος από την απώλεια του Γιώργου Κυριαζόπουλου

Η ανακοίνωση του συνδυασμού Λαμία στο Κέντρο για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την απώλεια του Ιατρού Γιώργου Κυριαζόπουλου

22 Νοεμβρίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο συνδυασμός Λαμία στο Κέντρο εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την απώλεια του Γιώργου Κυριαζόπουλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πέρυσι μέσα στη δύσκολη χρονιά της πανδημίας,22/11/2020 σαν σήμερα, χάσαμε τον πολύτιμο φίλο και συνεργάτης μας, τον Γιώργο Κυριαζόπουλο.

Η αιφνίδια απώλεια ενός ανθρώπου είναι οδυνηρή  κυρίως για την οικογένεια του. Όταν, όμως, αυτός ο άνθρωπος έχει αγγίξει με τον χαρακτήρα του, είτε μέσω του λειτουργήματός του, είτε μέσω της κοινωνικής και πολιτικής του δράσης, ένα μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων, τότε στο βαρύ πένθος συμμετέχει όλη η κοινωνία.

Η Λαμία θρήνησε τον αδόκητο χαμό του γιατρού αλλά για εμάς στο «Λαμία στο Κέντρο» το κενό ενός πολύτιμου συνεργάτη που είχε τόσα πολλά να δώσει στην τοπική αυτοδιοίκηση παραμένει ανοιχτό.

Ο Γιώργος Κυριαζόπουλος υπήρξε για τον συνδυασμό μας ένα εξαίρετο μέλος, ένας συνεργάτης ο οποίος προσέδωσε ιδιαίτερο κύρος στην προσπάθειά μας για ένα διαφορετικό τρόπο λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ένας άνθρωπος διαλλακτικός που έθετε πάντα το συλλογικό καλό πάνω και πέρα απ’ όλα, ένας σκεπτόμενος και βαθιά δημοκρατικός άνθρωπος. Ένας πραγματικός φίλος.

Θα ήταν παράλειψη και αχαριστία να μην αναφερθεί η σημαντικότατη βοήθειά του στην Επιτροπή Δημόσιας Υγείας του Δήμου Λαμιέων, την οποία οραματίστηκε και  στελέχωσε ως τακτικό μέλος, με προτάσεις και καινοτόμες ιδέες ιδιαίτερα κατά την έναρξη της πανδημίας του covid-19 -και κατά τη διάρκεια αυτής- όταν οι πληροφορίες για όσα πρωτόγνωρα αντιμετωπίζαμε ήταν πολύ περιορισμένες. Οι γνώσεις, οι προσεγγίσεις και οι απόψεις του, όπως και η ενημέρωση που έδινε  στα μέλη της Επιτροπής, έθεσαν τις βάσεις για την ορθή διαχείριση αυτής της ιδιαίτερης κατάστασης που ακόμη ζούμε στο Δήμο μας.

Οι σκέψεις και οι ευχές μας για δύναμη και κουράγιο ας συντροφεύουν την οικογένειά του.

ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ…”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024