Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην Τοπική Κοινότητα Αθανασίου Διάκου Φωκίδας

Την αγάπη του και το ενδιαφέρον του για το όμορφο χωριό του Αθανασίου Διάκου Φωκίδας έδειξε έμπρακτα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

4 Νοεμβρίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο πρώην πρωθυπουργός επισκέφθηκε το χωριό την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, κ. Κωνσταντίνο Μαστροκωστόπουλο και τον Αντιπρόεδρο, κ.  Δημήτρη Ράπτη.

Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια των νέων δράσεων που προγραμματίζει η κοινότητά της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας και ο κ. Καραμανλής δήλωσε την ολόθερμη στήριξη του στις πρωτοβουλίες της κοινότητας.  Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα, τόσο για το χωριό, όσο και για τον ήρωα Αθανάσιο Διάκο, καθώς ο κ. Καραμανλής τυγχάνει να έχει αρκετούς γνωστούς από την περιοχή.

«Η κοινότητά μας θα συνεχίσει με αμείωτους ρυθμούς τις συναντήσεις με ανθρώπους της πολιτικής, της παιδείας, της επιστήμης, των τεχνών και του πολιτισμού με απώτερο σκοπό την ανάδειξη του χωριού καθώς επίσης και την προσέλκυση νέων πόρων για να καταφέρουμε να κάνουμε τον Αθανάσιο Διάκο ένα χωριό πρότυπο», δήλωσε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας.

Το ενδιαφέρον της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου για τη γενέτειρα του ομώνυμου ήρωα  Αθανασίου Διάκου είναι μεγάλο και εκδηλώνεται συχνά τον τελευταίο καιρό. Θυμίζουμε ότι στις  διήμερες επετειακές εκδηλώσεις στην κοινότητα Αθανασίου Διάκου,  που έγιναν υπό την αιγίδα του Δήμου Δελφών και της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας το περασμένο καλοκαίρι είχε τιμήσει με την παρουσία του και ο τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024