Οι Παιδίατροι της Φθιώτιδος τίμησαν τον προστάτη τους

Τον προστάτη τους Άγιο Στυλιανό εόρτασαν με ευλάβεια οι Παιδίατροι του Ν. Φθιώτιδος.

26 Νοεμβρίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Οσίου Πατρός ημών και Μάρτυρος Εφραίμ του Νέου στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, τελέσθηκε παράκληση και δέηση για τους παιδιάτρους και προσφέρθηκε εκ μέρους τους αρτοκλασία, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Στην πατρική του προσλαλιά ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του που εν μέσω αυτής της δυσκολίας που διέρχεται η πατρίδα μας και ο κόσμος μας ολόκληρος, εν υγεία συγκεντρώθηκαν επί το αυτό, για να εορτάσουν και να τιμήσουν τον προστάτη Άγιο των παιδιών, Άγιο Στυλιανό.

«Καταθέτουμε για ακόμη μία φορά την ευγνωμοσύνη της καρδιάς μας και της ψυχής μας, στους «ιερείς με τα λευκά ράσα», σε όλους εσάς του ιατρούς, τους ήρωες με τις λευκές στολές, οι οποίοι όχι μόνο τώρα την περίοδο της πανδημίας και της δοκιμασίας, αλλά πάντοτε προσφέρετε τον εαυτό σας στην διακονία του πονεμένου αδελφού.

Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι το καλύτερο φάρμακο και το πιο αποτελεσματικό είναι η αγάπη. Ένας γιατρός που έχει την αγάπη ως μέσο μπορεί να διαχειριστεί την  οποιαδήποτε ασθένεια.

Παρακαλώ να δεχθείτε την αγάπη μου και την αγάπη όλων μας. Αυτή την περίοδο την δύσκολη, που φεύγουν άνθρωποι καθημερινά από κοντά μας, στη δίνη αυτής της πανδημίας και της κάθε ασθένειας, σε κάθε αγώνα και σε κάθε μάχη σας θα είμαι στο πλευρό σας».

Τέλος ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στους γιατρούς και σε όλους τους παρευρισκομένους, το νέο βιβλίο των εκδόσεων της Ι. Μ. Φθιώτιδος, αφιερωμένο στα παιδιά, με τίτλο: «Τα παλληκάρια της Ρούμελης», σημειώνοντας πως είναι τα πρώτα βιβλία, τα οποία μόλις τυπώθηκαν.

Εκ μέρους της Ιατρικής κοινότητος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδος κ. Χρήστος Γεωργίου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Η αγάπη σας, η προσευχή σας και η πολύτιμη βοήθειά σας Σεβασμιώτατε, τόσο η δική σας προσωπικά, όσο και όλης της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι το στήριγμά μας σε αυτή την δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Σας μεταφέρω και τις ευχαριστίες του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανασίου Εξαδάκτυλου.

Εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους και ιδιαίτερα στους παιδιάτρους να έχουν υγεία και δύναμη για να συνεχίσουν το έργο τους».

Εκ μέρους των παιδιάτρων η κ. Ελένη Λαΐου και ο κ. Αλέξανδρος Ντζούνας προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο ένα Αρχιερατικό επιγονάτιο με τον Άγιο Στυλιανό.

Στην αρτοκλασία παραβρέθηκε μεταξύ των παιδιάτρων και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ν. Φθιώτιδος Ιατρός κ. Χρήστος Γεωργίου, ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Ντούζγος, αναπληρωτής συνάμα και του Δημάρχου Λαμιέων.

Η Ιερά Ακολουθία μεταδόθηκε απευθείας μέσω του ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024