Σε αυστηρό lockdown οι φυλακές στην Άμφισσα

Στις φυλακές της Άμφισσας νοσούν 33 κρατούμενοι και τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι και το κατάστημα τέθηκε σε αυστηρό lockdown.

24 Νοεμβρίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Και τη λειτουργία των φυλακών έχει επηρεάσει ο κορωνοϊός, καθώς τρία καταστήματα κράτησης έχουν τεθεί υπό αυστηρό περιορισμό από τις αρχές του μήνα.

Πρόκειται για τα καταστήματα κράτησης Άμφισσας, Τρικάλων και στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού – όχι στις δικαστικές φυλακές – τα οποία από τις 11 Νοεμβρίου έχουν περιοριστεί τα επισκεπτήρια, καθώς και οι μεταγωγές, με αποτέλεσμα να γίνονται μόνο τα αναγκαία και απαραίτητα. Πραγματοποιούνται δηλαδή οι μεταγωγές, όταν προκύπτει σοβαρό πρόβλημα υγείας, όπως και προς τα δικαστήρια που έχουν οι κρατούμενοι. Ο περιορισμός αυτός θα ισχύσει έως και τέλος Νοεμβρίου, οπότε και θα επαναξεταστεί το θέμα.

Πιο συγκεκριμένα, στις φυλακές της Άμφισσας νοσούν 33 κρατούμενοι και τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι και το κατάστημα τέθηκε σε αυστηρό lockdown. Το κύμα covid που πλήττει τις φυλακές της Άμφισσας δεν είναι καινούριο, καθώς το πρόβλημα σοβεί εδώ και δύο περίπου εβδομάδες.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από την Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής, οι νοσούντες στις φυλακές της χώρας είναι συνολικά 367.

Παράλληλα και πάντα ακόλουθα με τη  Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής, αρνητές του εμβολιασμού είναι περισσότεροι από 3.000 κρατούμενοι στις φυλακές της χώρας, 6.140 κρατούμενοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα έχουν εμβολιαστεί, ενώ άλλοι 1.960 έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να το κάνουν, αλλά πρόκειται για αλλοδαπούς που δεν είχαν ΑΜΚΑ και αναμένεται η έκδοσή τους, προκειμένου και εκείνοι να εμβολιαστούν.

«Με όλη την κοινωνία σε έξαρση δεν είναι δυνατόν να μην επηρεαστούν οι φυλακές. Ωστόσο, η κατάσταση αυτό το διάστημα είναι υπό πλήρη έλεγχο» δηλώνουν υπεύθυνοι από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, ενώ υπογραμμίζουν ότι στα δύο χρόνια της πανδημίας έχουν περάσει από τις φυλακές 30.000 άνθρωποι, ενώ οι θάνατοι δεν ξεπερνούν τους 10.

Τέλος, υπάρχουν 62 κρατούμενοι έχουν κάνει και την 3η δόση του εμβολίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024