Βγήκε η απόφαση του Αρείου Πάγου για τις απαλλοτριώσεις στον Άγιο Κωνσταντίνο

Απόφαση που αφορά πάνω από 800 δικαιούχους και χρειάστηκαν 18 ολόκληρα χρόνια, για να βγει η οριστική και αμετάκλητη απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

2 Νοεμβρίου 2021

του/της Newsroom

Εκδόθηκε από τον Άρειο Πάγο, η Απόφαση για τις αποζημιώσεις εκτάσεων λόγω αναγκαστικής απαλλοτρίωσης από την κατασκευή και διαπλάτυνση της Εθνικής Οδού Αθήνας-Θεσσαλονίκης στην περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου, Λογγού Φθιώτιδας, που αφορά πάνω από 800 δικαιούχους.

Ειδικότερα δημοσιεύθηκε στις 08/10/2021 το πλήρες κείμενο της 1138/2021 Απόφασης του Δ’ Τμήματος του Αρείου Πάγου, που αφορά στον τελικό καθορισμό της αποζημίωσης. Η Απόφαση κινείται στις ίδιες κατευθύνσεις με ανάλογου αντικειμένου για την απαλλοτρίωση στην περιοχή των Καμμένων Βούρλων που εκδόθηκε στα τέλη του 2020, ενώ τον περασμένο μήνα, το Σεπτέμβριο, προχώρησαν οι πρώτες πληρωμές, μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η υπόθεση που έχει ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν, το 2003, έχει απασχολήσει πλήθος συμπολιτών μας από τον Άγιο Κωνσταντίνο και τις γύρω περιοχές, και δικάστηκε για δεύτερη φορά από το ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, τον Άρειο Πάγο. Το διατακτικό της Απόφασης δεν επιφέρει μεταβολές στις αποζημιώσεις των δικαιούχων ανά ζώνη και καλλιέργεια κλπ. όπως αυτές προσδιορίστηκαν με την 13/2018 Απόφαση του Εφετείου Λαμίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024