Μ. Χατζηγιαννάκης – Έχει ξεφύγει η κατάσταση με την πανδημία και η ΝΔ παραμένει άπραγη, βλέποντας το νέο lockdown να έρχεται

Η τοποθέτηση του Βουλευτή

1 Δεκεμβρίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Για κατάσταση εκτός ελέγχου έκανε λόγο ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι Ένα του Πειραιά και τον δημοσιογράφο κ. Μπαρδούνια και επισημαίνοντας πως η χώρα μας κατέχει τη θλιβερή πρωτιά σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων στη Δυτική Ευρώπη από Covid 19.

Όπως σημείωσε ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών υπεύθυνος για θέματα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει χρέος έστω και την ύστατη ώρα να προασπίσει το αγαθό της υγείας, ώστε να αποφύγουμε ένα καταστροφικό lockdown, το οποίο δεν πρόκειται να αντέξει οικονομικά και ψυχολογικά η κοινωνία. «Πέρσι η κυβέρνηση της ΝΔ απέκλειε σε κάθε τόνο το lockdown. Όπως είδαμε, αφού δεν πήρε κανένα απολύτως μέτρο για να το αποτρέψει, δεν το αποφύγαμε. Πολύ φοβάμαι, ότι για άλλη μία φορά θα βιώσουμε τα ίδια. Ανυπαρξία μέτρων και άλλο ένα καταστροφικό lockdown», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης υποστήριξε πως η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει το πρόβλημα και τις ευθύνες της και το μόνο που κάνει είναι να στοχεύει στην επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας, διακινώντας την λανθασμένη όσο και επικίνδυνη άποψη ότι πρόκειται για πανδημία που αφορά αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους.

Χρησιμοποιώντας, την προσωπική εμπειρία της νόσησης από Covid 19, παρότι διπλά εμβολιασμένος, ο βουλευτής Ευβοίας επέκρινε την κυβερνητική στρατηγική αφού η πανδημία πλήττει και τους εμβολιασμένους και ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει κάνει προτάσεις από την πρώτη στιγμή για την αντιμετώπιση την πανδημίας, όπως τα test και στους εμβολιασμένους.

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης ανέφερε ότι περίπου 7 στους 10 συμπολίτες μας δεν έχουν εμπιστοσύνη στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης από την κυβέρνηση της ΝΔ, και η ίδια η κυβέρνηση αρνείται να ακούσει.

«Εμείς από τη μεριά μας, ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, την θέτουμε προ των ευθυνών της, προτείνοντας λύσεις που απορρέουν από σύσσωμη την αντιπολίτευση. Στα σοβαρά ζητήματα, όπως τα εθνικά και η πανδημία, πρέπει να μην κοιτάμε τα μικροπολιτικά οφέλη, αλλά να λειτουργούμε προς όφελος της χώρας μας», συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024