Παύλιανη : Το γραφικό χωριό που δεν σταματά να μας εκπλήσσει

Έφτιαξαν ένα ξεχωριστό πίνακα ζωγραφικής γεμάτο φύση και μελωδίες!

17 Δεκεμβρίου 2021

του/της Newsroom

Η φαντασία και η δημιουργικότητα των κατοίκων της Παύλιανης μας είναι γνωστή εδώ και καιρό, αυτός εξάλλου είναι και ένας σημαντικός λόγος – πέραν φυσικά της ομορφιάς του τόπου – που έχει εξελιχθεί σε σημαντικό προορισμό για εκδρομείς από όλη την Ελλάδα.

Οι καλλιτεχνικές ανησυχίες των κατοίκων της Παύλιανης δεν σταματούν στο φυσικό Πάρκο και τις πεζοπορίες. Περπατώντας στα στενά της Άνω Παύλιανης, ο επισκέπτης μπορεί να συναντήσει στο διάβα του πολλές ζωγραφιές και έξυπνα σκίτσα που έχουν δώσει νέα ζωή και νόημα σε τοίχους, κάδους σκουπιδιών, εγκαταλελειμμένα σπίτια ή ακαλαίσθητες τεχνικές «παρεμβάσεις», μετατρέποντας τη βόλτα στο χωριό σε ένα διαδραστικό καλλιτεχνικό μονοπάτι.

Αυτή τη φορά, έφτιαξαν έναν πίνακα ζωγραφικής, μόνο που αντί να τον ζωγραφίσουν κυριολεκτικά, άφησαν τη φύση να κάνει αυτή τη δουλειά! Έβαλαν, λοιπόν, σε ένα κάδρο το υπέροχο φυσικό τοπίο της περιοχής και οι ίδιοι πρόσθεσαν τη δική τους «πινελιά» στο έργο τέχνης τοποθετώντας μέσα στο κάδρο ένα ξύλινο παγκάκι και ένα βιολοντσέλο, φτιαγμένο επίσης από ξύλο!

Σκεφτείτε πόσο όμορφα θα είναι όταν, κατά τη διάρκεια της βόλτας σας μέσα στο δάσος, καθίσετε σε ένα παγκάκι να ξεκουραστείτε και ταυτόχρονα γίνεστε μέρος ενός ζωντανού πίνακα ζωγραφικής με τους ήχους της φύσης να σας συνοδεύουν σε αυτό το ειδυλλιακό σκηνικό!

Όπως οι ίδιοι σημειώνουν σε ανάρτησή τους με το σχετικό φωτογραφικό υλικό στα κοινωνικά δίκτυα: «Τα έργα δεν σταματούν ποτέ! Εδώ ένας πίνακας ζωγραφικής στην κορυφή του βουνού»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024