Στη Βόρεια Εύβοια αύριο ο Κυρ. Μητσοτάκης, με πληθώρα υπουργών

Στις 10.00 αναμένεται να φτάσει στο Λύκειο Ιστιαίας, όπου και θα μιλήσει σε Αρχές και κατοίκους

13 Δεκεμβρίου 2021

του/της Newsroom

Τη βόρεια Εύβοια θα επισκεφθεί αύριο, Τρίτη, ο πρωθυπουργός, όπου θα συναντηθεί με θεσμούς και πολίτες και θα μιλήσει σε εκδήλωση για το ολικό σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνοδεύεται σχεδόν από το μισό υπουργικό συμβούλιο, καθώς θα γίνουν αναλυτικά από υπουργούς και γραμματείς υπουργείων οι παρουσιάσεις των έργων του Προγράμματος Ανασυγκρότησης.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανασυγκρότησης, Σταύρος Μπένος, και η εκδήλωση θα γίνει στο ΕΠΑΛ Ιστιαίας.

Σκοπός της επίσκεψης Μητσοτάκη είναι να πραγματοποιήσει αυτοψία στα σημεία που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου, δίνοντας έμφαση στα έργα αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος τόσο στην Ιστιαία όσο και στις άλλες τοποθεσίες.

Ο πρωθυπουργός θα πλαισιώνεται από τους Χρήστο Τριαντόπουλο, υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Νίκη Κεραμέως, υπουργό Παιδείας, Ασημίνα Γκάγκα, αναπληρώτρια Υγείας, Γιώργο Καραγιάννη, υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργο Αμυρά, υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Λίνα Μενδώνη, υπουργό Πολιτισμού, Γιώργο Γεωργαντά, υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς και τους γενικούς γραμματείς Δ. Σκάλκο, Β. Λοΐζου, Κ. Μπαγινέτα και Άννα Στρατινάκη.

To πρόγραμμα

Στις 8.30 το πρωί θα φθάσει στη Μυρτιά του Δήμου Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, στις 9.00 θα βρεθεί στις Ροβιές και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού. Στις 10.00 αναμένεται να φτάσει στο Λύκειο Ιστιαίας, όπου και θα μιλήσει σε Αρχές και κατοίκους.

Το σχέδιο ανασυγκρότησης

Το σχέδιο ολικής ανασυγκρότησης της Εύβοιας παρουσίασε πριν από έναν μήνα στον πρωθυπουργό ο Σταύρος Μπένος.

«Το σχέδιο συμπληρώνει όλες τις πρωτοβουλίες ανακούφισης, οι οποίες ήδη δρομολογούνται. Και πιστεύω ότι μόνο κακόπιστοι επικριτές μας δεν θα αναγνώριζαν ότι το ελληνικό κράτος κινήθηκε με πολύ μεγάλη ταχύτητα ως προς τις αποζημιώσεις μέσα από το πλαίσιο της κρατικής αρωγής» είχε αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για την παρουσίαση της 3ης φάσης ανασυγκρότησης και αναγέννησης της Βόρειας Εύβοιας, από τον επικεφαλής της ειδικής Επιτροπής, κ. Μπένο.

Πρόκειται, όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, για ένα «πολύ συγκεκριμένο και συγκροτημένο σχέδιο ολικής ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας», το οποίο «θα αποτελέσει το μοντέλο για έναν νέο τρόπο να αντιλαμβανόμαστε την ολιστική ανάπτυξη, χρησιμοποιώντας τον θεσμό των ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων έτσι, ώστε όλες οι πρωτοβουλίες τις οποίες αναλαμβάνουμε να αποτελούν μέρος ενός συγκεκριμένου σχεδίου, το οποίο να μπορεί να αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής, και πρώτα και πάνω από όλα να δίνει ελπίδα στους ανθρώπους οι οποίοι δοκιμάστηκαν στη βόρεια Εύβοια ότι αξίζει να παραμένουν στον τόπο τους και ότι τα παιδιά τους θα έχουν ένα καλύτερο μέλλον από αυτούς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024