Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Γιάννης Σαρακιώτης

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας βρέθηκε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης μεταφέροντας το οικουμενικό αίτημα για την ανάγκη επανέναρξης της λειτουργίας του εν λόγω ιστορικού χώρου

1 Δεκεμβρίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη για τη Θρονική Εορτή βρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.).

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας βρέθηκε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης μεταφέροντας το οικουμενικό αίτημα για την ανάγκη επανέναρξης της λειτουργίας του εν λόγω ιστορικού χώρου, ενώ ακολούθησε συνάντηση με τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη κα Τζωρτζίνα Σουλτανοπούλου. Στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Φανάρι, ο κ. Σαρακιώτης συνάντησε, επίσης, τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, καθώς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκηδόνος κ.κ. Εμμανουήλ.

Όπως επεσήμανε ο κ. Σαρακιώτης: «Η Κωνσταντινούπολη συνιστά το διαχρονικό σταυροδρόμι των πολιτισμών, την ιστορική γέφυρα Ανατολής και Δύσης, στοιχείο το οποίο το επίσημο τουρκικό κράτος οφείλει να σέβεται και να διαφυλάσσει, χωρίς προκλητικές ενέργειες όπως αυτή του καλοκαιριού του 2020 όταν αποφασίστηκε η μετατροπή του μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί. Ενάντια σε τέτοιου είδους πρακτικές μισαλλοδοξίας και θρησκευτικού φανατισμού, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και οι Ελληνικές Προξενικές Αρχές επιτελούν σπουδαίο έργο, υπό αντίξοες και δυσμενείς συνθήκες και προς τούτο, τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Από πλευράς της Δ.Σ.Ο., θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια διαφύλαξης της διαπολιτισμικής κληρονομιάς της Κωνσταντινούπολης και του ελληνισμού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024