Θήβα: Εκοιμήθη ο π. Σωτήριος Παναγιωτόπουλος

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 2:30 μ.μ. η εξόδιος ακολουθία

31 Δεκεμβρίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ι.Μ. ΘΗΒΩΝ: Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος ανακοινώνεται ότι εκοιμήθη ο συνταξιούχος ιερέας π. Σωτήριος Παναγιωτόπουλος της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Ύπατο Θηβών.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Υπάτου Θηβών την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 2:30 μ.μ. Η σορός του μακαριστού ιερέως θα ευρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 1:30 μ.μ. Ο πατήρ Σωτήριος γεννήθηκε το 1939 στην Τανάγρα Βοιωτίας. Φοίτησε στην Εκκλησιαστική Σχολή Κορίνθου και στη συνέχεια στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Aπεστάλη από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στο Λονδίνο ως Λυκειάρχης- θεολόγος και ιερέας, όπου και υπηρέτησε με ζήλο και αφοσίωση τα ελληνικά γράμματα, την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης
Βρετανίας και τη Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως για 45 χρόνια, μέχρι το 2004, όταν συνταξιοδοτήθηκε και εγκαταστάθηκε στο Ύπατο Θηβών.

Ευχόμεθα ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να αναπαύει την εκλεκτή ψυχή του μακαριστού ιερέως εν σκηναίς δικαίων και εν χώρα ζώντων και να δίνει ενίσχυση και παρηγοριά στην πρεσβυτέρα του, στα παιδιά του και σε όλους τους οικείους του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024