7 πράγματα που κάνουν οι ήρεμοι άνθρωποι

Οι ήρεμοι άνθρωποι, δεν είναι και πάντοτε ψύχραιμοι, απλά ξέρουν πώς να διαχειριστούν το άγχος τους με υγιή τρόπο.

11 Ιανουαρίου 2022

του/της Newsroom

Όταν γύρω σας επικρατεί το χάος, είστε τόσο απασχολημένοι που με το ζόρι έχετε χρόνο ακόμα και να πιείτε νερό και το άγχος σας κυριεύει, υπάρχει πάντοτε κάποιος που παραμένει ήρεμος και δεν χάνει την ψυχραιμία του. Εάν τον ζηλεύετε και θέλετε να μάθετε τι κάνει διαφορετικά και καταφέρνει να διατηρήσει το άγχος του σε χαμηλά επίπεδα, διαβάστε τα 7 πράγματα που ακολουθούν και βρείτε τη χαμένη σας ηρεμία.

Εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους

Δείχνοντας ευγνωμοσύνη, δεν θα νιώσετε απλώς καλύτερα, αλλά θα ξεπεράσετε και στο άγχος που βιώνετε. Σύμφωνα με έρευνα, εκείνοι που έχουν μάθει να εκφράζουν ευγνωμοσύνη και άλλα θετικά συναισθήματα, βίωσαν μείωση των επιπέδων κορτιζόλης, της ορμόνης που σχετίζεται με το στρες, σε ποσοστό 23%, σε αντίθεση με εκείνος που δεν το έκαναν. Επιπλέον, όσοι καταγράφουν τα πράγματα για τα οποία νιώθουν ευγνώμονες όχι μόνο νιώθουν πιο χαρούμενοι και γεμάτοι ενέργεια, αλλά και παραπονιούνται λιγότερο σχετικά με την υγεία τους.

Κοιμούνται αρκετά

Αντί για βραδινά ξενύχτια και το πάτημα της αναβολής στο πρωινό ξυπνητήρι, οι ήρεμοι άνθρωποι κοιμούνται αρκετά ώστε να ελέγχουν το άγχος τους. Εάν δεν λαμβάνετε τις ενδεδειγμένες 7 με 8 ώρες ύπνου που χρειάζεστε κάθε βράδυ μπορεί να επηρεάσετε αρνητικά το άγχος σας και τη σωματική σας υγεία, σύμφωνα με έρευνα που έγινε από την Αμερικάνικη Ακαδημία Ύπνου. Η έρευνα έδειξε ότι η απώλεια ύπνου επηρέαζε αρνητικά το ανοσοποιητικό σύστημα με τον ίδιο τρόπο που το επηρεάζει και το άγχος, μειώνοντας τα λευκά αιμοσφαίρια στο αίμα.

Η σιέστα μπορεί να έχει κι εκείνη θετικά αποτελέσματα όσον αφορά το άγχος, αφού μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης και ενισχύει την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μία 30λεπτη σιέστα είναι αρκετή ώστε να μην επηρεαστεί ο βραδινός σας ύπνος.

Είναι κοινωνικοί

Όταν οι ήρεμοι άνθρωποι αρχίζουν να νιώθουν άγχος (γιατί άνθρωποι είναι κι αυτό), στρέφονται σε κάποιον φίλο που θα τους κάνει να νιώσουν καλύτερα. Περνώντας χρόνο με τους φίλους σας, μπορείτε να μειώσετε το άγχος σας καθώς και την επίδραση που έχουν οι αρνητικές εμπειρίες που μπορεί να βιώνετε.

Τελευταίες έρευνες, έχουν δείξει ότι εάν κάποιος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τους συναδέλφους του, μπορεί να είναι πιο ήρεμος στο γραφείο. Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιου του Lancaster, οι άνθρωποι διαμορφώνουν δυνατές σχέσεις στο γραφείο που μπορούν να τους στηρίξουν συναισθηματικά και να τους υποστηρίξουν στον εργασιακό χώρο.

ΔΕΝ είναι πάντοτε ψύχραιμοι

Οι ήρεμοι άνθρωποι, δεν είναι και πάντοτε ψύχραιμοι, απλά ξέρουν πώς να διαχειριστούν το άγχος τους με υγιή τρόπο. Η έκφραση του άγχους δεν είναι πάντοτε κακή, αλλά μπορεί να λειτουργήσει και θετικά. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιου του Berkeley, εάν κάποιος τονίζει το άγχος μπορεί να εκπαιδεύσει τον εγκέφαλό του ώστε να το διαχειρίζεται καλύτερα στο μέλλον, αρκεί να μην ξεπεράσει τα όρια, ειδικά αν κάποιος δεν έχει τόσους δυνατούς αμυντικούς μηχανισμούς. Ενώ, όλοι οι άνθρωποι έχουμε κακές συνήθειες για να διαχειριζόμαστε το άγχος, όπως το κάπνισμα, το φαγητό κλπ, είναι σημαντικό να τους αναγνωρίζουμε ώστε να μπορέσουμε να τους διαχειριστούμε. Το κόλπο είναι να μπορέσετε να ενσωματώσετε υγιείς συνήθειες στην καθημερινότητά σας.

Πάνε διακοπές

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από να κάνετε ένα διάλειμμα από το χαοτικό σας πρόγραμμα και να μπορέσετε να χαλαρώσετε σε μία παραλία ή στο βουνό, για αυτό και οι ήρεμοι άνθρωποι έχουν ως προτεραιότητα να πηγαίνουν διακοπές. To να πάτε διακοπές και δίνοντας στον εαυτό σας τη δυνατότητα να γεμίσετε τις μπαταρίες σας, δεν είναι πολυτέλεια αλλά σημαντικό χαρακτηριστικό μίας ζωής απομακρυσμένης από το άγχος. Τα ταξίδια βοηθούν να μειώσετε την πίεση, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και σας βοηθούν να ζήσετε περισσότερο.

Επιπλέον, βοηθούν στο να αποφύγετε την επαγγελματική εξουθένωση. Παρ’ ολ’ αυτά, αν εάν η σκέψη ότι αφήνετε πίσω τις αρμοδιότητές σας και δεν κάνετε τίποτε, σας δημιουργεί περισσότερο άγχος, μπορείτε να προγραμματίσετε να χαλαρώσετε αφού έχετε ξεμπερδέψει με τις εργασιακές σας υποχρεώσεις.

Βγάζουν τις συσκευές τους από την πρίζα

Οι άνθρωποι που είναι ήρεμοι γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να μην είναι online 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Με τις συνεχείς υπενθυμίσεις, τα τηλεφωνήματα, τα μηνύματα και τα email είναι σημαντικό να απομακρύνεστε που και που από όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές και να προσπαθήσετε να έρθετε σε επαφή με τον πραγματικό κόσμο. Αφήστε το τηλέφωνό σας σπίτι και παρατηρήστε τον κόσμο γύρω σας, αντί να σπαταλάτε όλο σας το χρόνο παρατηρώντας μία οθόνη.

Έχουν βρει την εσωτερική τους ηρεμία

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν ήδη ανακαλύψει τον διαλογισμό και τον έχουν εντάξει στη ζωή τους. Είτε πρόκειται για την εξάσκηση του διαλογισμού, της γιόγκα ή απλά για κάποια τεχνική χαλάρωσης που βασίζεται στην αναπνοή, προσπαθήστε να βρείτε το χρόνο να μείνετε λίγο ακίνητοι και να ανακαλύψετε τον εαυτό σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Ιουλίου 2024