Φθιώτιδα: Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας – Κανονικά η ηλεκτροδότηση

Ανοικτό το εθνικό δίκτυο - Χρήση αλυσίδων μόνο από Αμφίκλεια για Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

13 Ιανουαρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Μηχανήματα του Δήμου Μακρακώμης σε συνεργασία με την Περιφέρεια, από χτες βρίσκονται σε όλα τα σημεία του δήμου που είχαν υποστεί ζημιές απομακρύνοντας τα σπασμένα δέντρα ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη και ο αποχιονισμός του δρόμου, καθότι έχει παγετό.

Αποκαταστάθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε η σφοδρή βροχόπτωση, στον δρόμο για τα χωριά Γραμμένη και Τρίλοφο, όπου είχε κλείσει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Επιπλέον, τα χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας, Κολοκυθιά, Περιβόλι, Στάγια, Μάρμαρα, Αργύρια, Ανατολή, Νικολίτσι και Κυριακοχώρι, που είχε διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω της πτώσης δέντρων, έχουν και πάλι ηλεκτροδότηση.

Πέντε μηχανήματα του Δήμου Μακρακώμης επιχειρούσαν όλο το βράδυ, μέχρι τα ξημερώματα, ώστε να προσεγγίσουν στα σημεία όπου υπήρξαν ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΗ, και σήμερα να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Μηχανήματα του Δήμου, όμως, με τις απαραίτητες ενέργειες, απέτρεψαν και τους χειμάρρους που κατέβαιναν προς το χωριό Μάκρη και απειλούσαν με πλημμύρες, ενώ το μηχάνημα παραμένει ακόμα στο σημείο για λόγους ασφαλείας.

Τέλος, υπεράνθρωπες οι προσπάθειες έκαναν και τα συνεργεία του Δήμου Λαμιέων να αποχιονίσουν τους δρόμους και να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία των οχημάτων στο Περιστέρι και τον Πύργο Υπάτης, καθώς το χιόνι εκεί ήταν πυκνό και σημειώθηκαν και νέες χιονοπτώσεις σήμερα το πρωί.

Το εθνικό δίκτυο παρ’ όλα αυτά είναι ανοικτό και δεν χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Το πρωί, όμως, χιόνι σημειώθηκε και στα ημιορεινά του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται μόνο από Αμφίκλεια για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και Φτερόλακα.

Στον Σπερχειό, βρίσκονται σε επιφυλακή, δήμος και Περιφέρεια, καθώς το ποτάμι είναι στα όριά του, χωρίς ωστόσο να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα μέχρι στιγμής.

Η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί και στον Ξηριά, όπου υπήρχε υπερχείλιση, στο κομμάτι του «Κενταύρου», όπου άνοιξε η γνωστή ιρλανδική διάβαση για τα οχήματα.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024