Φθιώτιδα: Kλιμάκιο του ΕΟΔΥ αύριο στο Μοναστήρι της Παναγίας Οδηγήτριας Παρνασσού

Θετικός μετά θάνατον βρέθηκε μοναχός σήμερα το πρωί

21 Ιανουαρίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Το μοναστήρι θα παραμείνει κλειστό για μια εβδομάδα για τους πιστούς, λόγω εντοπισμού κρούσματος κορωνοϊού.

Τόσο στην κεντρική μονή, όσο και στο γυναικείο μετόχι στο Μόδι έχουν εντοπιστεί κρούσματα θετικά σε εξετάσεις που έγιναν στα νοσοκομεία Θήβας και Λιβαδειάς. Από τότε έχει σημάνει συναγερμός και όλοι οι μοναχοί είναι σε καραντίνα.

Θετικός μετά θάνατον βρέθηκε ο μοναχός

Η κοινότητα των μοναχών έχει συγκλονιστεί από την απώλεια του πατέρα Δαμασκηνού, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την καρδιά του και χθες το πρωί βρέθηκε νεκρός στο κελί του.

Το γραφείο τελετών του έκανε τέστ και βρέθηκε θετικό. Για την κηδεία προβλέπεται αυστηρό πρωτόκολλο από την πολιτική προστασία το οποίο και θα τηρηθεί.

Πιθανά η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την επόμενη εβδομάδα εντός του κοιμητηρίου της μονής. Να σημειωθεί ότι παρότι η Ι.Μ. Οδηγήτριας δεν ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών μόλις ενημερώθηκε για την έξαρση του κορωνοϊού επικοινώνησε για να ευχηθεί περαστικά στους μοναχούς και να εκφράσει την συμπαράσταση του για την μεγάλη δοκιμασία που περνούνε.

Η μονή είναι σε άμεση επαφή με τις τοπικές αρχές και ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις.

Όπως ανακοίνωσε από την πρώτη στιγμή παραμένει κλειστή και σε καραντίνα για 14 ημέρες αναμένοντας το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Φωτογραφία: Ο μοναχός Δαμασκηνός που έφυγε από την ζωή

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ

Σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες εκοιμήθει εν Κυρίω ο αδελφός της Μονής μας , π. Δαμασκηνός από την ασθένεια του κορωνοϊού , ο οποίος ταλαιπωρούνταν από υποκείμενο καρδιακό νόσημα. Ενημερώνοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες και ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες από την Πολιτική Προστασία, κλιμάκιο των υπηρεσιών ήρθε και συνέλεξε το σκήνωμα του κεκοιμημένου μοναχού για εξέταση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εγκαρδίως για τη βοήθειά τους, τη Δήμαρχο Αμφίκλειας-Ελάτειας , κ. Αθανασία Στιβακτή, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Τιθορέας κ. Γεώρ. Τσαρούχα , τον διευθυντή του κέντρου υγείας Αμφίκλειας κ. Λεπενό, την αστυνομική διεύθυνση του Τοπικού Τμήματος της περιοχής μας , καθώς επίσης και τα πνευματικά μας παιδιά για τη συμπαράστασή τους.

Εκ της Ιεράς Μονής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024